A Baby English Mind Mapről mondtátok

Barbi! Te olyat tudsz, amit kevesen. Elvarázsolod a gyerekeket és bátorítod a szülőket. Amikor azt mondod, „fogom a kezed a kihívás alatt”, akkor azt komolyan is gondolod.
Komáromi Marcsi
Már régebben letöltöttem a BEMM-et, de csak most jöttem rá, hogy milyen jó! 🙂 Imádom, hogy minden helyzetben elő tudok kapni egy dalt a segítségével! 🙂
Zsófi
Örülök, hogy Rád és általad egy szuper közösségre találtam. Sokkal bátrabban angolozom már a fiúkkal. Várjuk a következő kihívást.
Kriszti
Barbi is (a) super(star).:) I do love her concept.
Fazekas-Arato Alma
Nagy szeretettel es lelkesedessel es persze kivalo angolsaggal es remek dalokkal vezette be Barbi fiamat az angol nyelv rejtelmeibe. Nagyon orulunk,hogy mai napig is hozza jarhatunk remeljuk meg sokaig igy lesz☺.
Lászlóné Bernadett
Szeretjük a Rhyme Time-ot, mert gyerek- és anyabarát. A Baby English Mind Map szuper, főleg amióta videók is készülnek!
Veronika
Rengeteg dalt ismerünk, és a BEMM segédlet alapján mindig tudom, melyik dalból „profitálhatjuk” a legtöbbet egy bizonyos helyzetben… Szuper, hogy A3-ra összeállítható! Köszi!
Ancsa

Miért koncentrálunk mondókákra a játékos angolozás során?

A mondókák nem csak a beszédfejlesztésben játszanak szerepet, de a hozzájuk társuló simogatás, szeretgetés a személyiségfejlődéshez is elengedhetetlen.

Ráadásul, a gyerek érzi, hogy foglalkoznak, törődnek vele, így az angolozás pozitív élménnyé válik és olyan közös tevékenységgé, amiben gyermeked szívesen részt vesz.

Hamarosan látni fogod a jeleket, hogy gyermeked számára az angol beszéd megértése és használata teljesen természetes dolog, hiszen az ő kis életében az angol nyelv elsajátítása NEM CÉLKÉNT, hanem a közös játék, összebújás, dalolás ESZKÖZEKÉNT van jelen.

És valljuk be, az, hogy magyarul játssz, énekelj, foglalkozz a gyerekeddel, nem igényel túl nagy erőbedobást – no persze van, amikor igen… nekem bevallhatod, 4 gyereket nevelek, akikből 3 fiú, szóval tudom, hogy is működik ez a valóságban -, sőt, el is várják Tőlünk, Anyáktól mindezeket.

Baby Engligh Mind Map minta kép

Ahhoz, hogy angolul betervezd a napi játékot, és meg is valósítsd, nagyon nagy fokú elszántság, kreativitás és támogató környezet kell.

Szeretném átadni Neked azt a a segédletet, amit én is használok gyermekeimmel, és amiből TUDATOSAN ÉS EGYSZERŰEN meríthetsz napról-napra ötletet az otthoni angolozáshoz.

Íme a Baby English TTT Mind Map! A Baby English-t ugye nem kell magyaráznom. A Mind Map egy közismert és nagyon egyszerűen átlátható és használható tanulási segédlet, mely nem csak egy puszta felsoroláslista. Sokkal több annál!

És, hogy mi is az a TTT? Ez a Top Ten Topics rövidítése. Azt a 10 alaptémát tartalmazza, amit biztosan érinteni fogtok, ahogy gyermeked fejlődik, például My body, Animals, At home, Playroom, stb.

  • Amint rápillantasz az elmetérképre, azonnal látod az összes mondókás lehetőségedet.
  • Ezek a kulcstémák az általam kidolgozott elmetérképen könnyen megtalálhatók és a hozzájuk tartozó mondókákat, dalokat már el is kezdhetitek énekelni együtt!
  • Ezt a jól átlátható segédletet, javaslom, hogy helyezd el a gyerekszoba falán, vagy tapaszd a hűtőre pár mágnessel, hogy igazán könnyű legyen angol játékot választanotok aznapra!
  • Minden témához néhány játékötlet, 1-2 kapcsolódó mondóka és egy kedves, beszédes ábra tartozik, így akár a kicsivel együtt is választhattok!
  • A nyomtatás nagyon otthon-barát, mivel ezt az A3-as méretű ábrát úgy szerkesztettem meg, hogy 2 db A4-es lapra ki tudd nyomtatni és össze tudd illeszteni.

Kéred a Baby English Mind Mapet? Ha igen, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapot!

Tipp: Mentsd le a pdf fájlt telefonodra, vagy csinálj róla egy képernyőmentést, hogy akár útközben, vagy a parkban is a segítségedre siethessen a telefonodon!

Baby Engligh Mind Map minta kép