Adatvédelmi tájékoztató

Tájékoztatásunk célja, hogy bemutassa Gulácsi Annamária egyéni vállalkozó adatkezelési műveleteit, kiemelten a https://rhymetime.hu honlap működésével és a kapcsolódó közösségi oldalakkal összefüggésben a tudomásunkra jutott személyes adatok vonatkozásában.

1. Az adatkezelő

Neve: Gulácsi Annamária egyéni vállalkozó

Székhely címe: 1151 Budapest, Bem utca 4/c

Elektronikus elérhetőség: ancsa@rhymetime.hu

Adatkezelő honlapjának címe: https://rhymetime.hu

2. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

3. A személyes adatok tervezett kezelésének célja, valamint az adatkezelés jogalapja

 • Kapcsolatfelvétel telefonon vagy email-ben

Milyen adatot kérünk, miért kérjük és mi alapján?

Jelentkezhetsz kérdéseiddel nálunk telefonon vagy elektronikus levélben, mindkét esetben elkérjük/megismerjük a teljes neved; hívás esetén a telefonszámod, levél esetén az email-címed. A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, abból a célból, hogy visszahívhassunk, ha épp nem tudjuk felvenni a telefont vagy visszaírhassuk a választ.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem mentünk el. A híváslistánk magától törlődik a készüléken, 14 napig tárolódnak a beérkező, kimenő és nem fogadott hívások. Az üzeneted a saját postafiókunkban landol, ha nem fogsz nálunk rendelni, leveled törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább hat havonta megejtünk.

Hogyan vonható vissza a hozzájárulás?

Hozzájárulásod visszavonható egy üzenettel, amelyet a ancsa@rhymetime.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk a készülék híváslistájából a számod, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a telefonszám egy másik listára, amely a törölt telefonszámokat tartalmazza. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít. E-mail esetén szintén egy napon belül törölni fogjuk az üzenetet.

Mi történik, ha kapcsolatban maradunk Veled?

Ha nem csak egyszeri telefonbeszélgetésről beszélünk, hanem tartós üzleti kapcsolat alakul ki közöttünk, telefonszámod felírjuk a partnerlistánkra, elmentjük a szerverünkön, munkakapcsolatunk gördülékenységének biztosítása érdekében. A továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataid, erről lejjebb írunk.

 • Regisztráció, Vásárlás a webes felületeken – azonosítás és kapcsolattartás

Webes felületeinken regisztrálni szükséges ahhoz, hogy bármit megrendelj, vagy ingyen letölts honlapunkról, azaz a regisztráció feltétele a vásárlásnak, szerződéskötésnek. A regisztráció célja, hogy új vagy visszatérő vásárlóink adatait megőrizze a rendszer, így a következő vásárlás alkalmával kevesebb adat rögzítése is elegendő, ami egyszerűbb és gyorsabb vásárlási lehetőséget biztosít.

Milyen adatot kérünk, miért kérjük és mi alapján?

Regisztrációhoz kérjük a teljes nevet és a jelszót. A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, abból a célból, hogy adataid a rendszer eltárolja. Vásárláshoz kérjük a számlázási nevet és címet, a telefonszámot, email-címet valamint a szállítási nevet és címet; amelyeket szerződéses jogalap szerint kezelünk. A nevet azért kérjük, hogy azonosíthassuk a megrendelőt, a telefonszámot azért, hogy rövid úton egyeztetni tudjunk, ha bármilyen probléma adódik a kiszállítási adatokkal, a számlázási adatokkal vagy a megrendelt termékkel kapcsolatban. Az e-mail címre a megrendelés visszaigazolása, a kiszállítási információk és az elektronikus számlánk érkezik. A számlázási név, cím, szállítási név és címkezeléséről külön pontban is írunk.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A hozzájárulás visszavonásáig, a regisztráció törléséig. Amennyiben regisztrált vásárlóként már vásároltál webes felületeinken, az azt jelenti, hogy szerződés vagy jogi kötelezettség miatt adataid csak a regisztrált felhasználók adatbázisából törlődnek. Számláinkon vagy szerződéseinken továbbra is szerepelnek személyes adatok, ezekről lejjebb tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulást?

Hozzájárulásod visszavonható egy üzenettel, amelyet a ancsa@rhymetime.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk regisztrációd. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít. Hozzájárulásodat minden általunk kiküldött elektronikus tájékoztató- és marketinganyag láblécében megtalálható, vonatkozó leiratkozási linken is visszavonhatod.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?

A szerződéskötés feltétele a kért adatok megadása. Nem beazonosítható vásárló részére a megrendelést nem teljesítjük.

 • Kiszállítás teljesítése

Amennyiben nem online, elektronikus formában lévő terméket, oktatóanyagot, stb. vásárolsz tőlünk, hanem fizikailag elérhetőt, eljuttatjuk részedre csomagod.

Milyen adatot látunk Rólad, miért kezeljük és mi alapján?

Termékeinket átveheted személyesen, vagy futárcég segítségével juttatjuk el Hozzád vagy a kiválasztott átvételi pontra. A kiszállításhoz elkért adatok: csomagot átvevő személy neve, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím. Ezeket a személyes adatokat a szerződéses jogalap alapján kezeljük.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A kiszállítás teljesítéséhez elkért adatokat a kiszállítást követő egy év lejártával töröljük.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?

Az adatkezelés a szerződésben vállalt kötelezettségünk teljesítése érdekében történik. Ha nem kapjuk meg a kért adatokat, a kiszállítást nem tudjuk teljesíteni. Ebben az esetben kérjük, vedd át személyesen a megrendelt terméket az előre megjelölt helyszínen és időpontban.

4. E-book, Baby English Mind Map, Oktatóanyagok és segédletek letöltése

Abban az esetben, ha nem fizikai formában lévő terméket, oktatóanyagot, stb. kívánsz beszerezni tőlünk, hanem online elérhetőt, letölthetőt, a megrendelőlap segítségével tudod ezeket igényelni.

Milyen adatot látunk Rólad, miért kezeljük és mi alapján?

Szükséges mindehhez a neved, email címed, a gyermek(ek) keresztneve (opcionális), a számlázási cím, szállítási cím (opcionális), telefonszám, megjegyzés (opcionális); mindezt a hozzájárulásod alapján kérjük be a megrendelőlapon. Amennyiben fizetős tartalmat vásárolsz, megrendelésed összegét bankkártyával és banki átutalással is kiegyenlítheted. A bankkivonaton látni fogjuk az összeget teljesítő nevét és bankszámlaszámát is.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Teljesítésig, üzleti kapcsolat végéig; a megrendelésnél tárolt adatokat évente felülvizsgáljuk. A számlára került adatok időtartamát jogszabály írja elő, amely szerint a kiállítás évében, plusz még nyolc évig meg kell őriznünk ezeket az adatokat.

 • Számlázás

Milyen adatot látunk Rólad, miért kezeljük és mi alapján?

 • Számláinkat elektronikusan állítjuk ki. A kiállításhoz a következő adatokat kérjük el: számlázási név, számlázási cím, e-mail cím.
 • Ha a számlákat átutalással egyenlíted ki, a bankszámlakivonat tartalmazza a nevet és a bankszámlaszámot, így ezeket is megismerhetjük. Amennyiben bankkártyával fizetsz, a fiókodban használatos e-mail cím is a tudomásunkra jut.

A számlázás jogi kötelezettségem, ezért van szükségünk az adataidra.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A tárolás időtartama nem az én döntésem, jogszabály írja elő, hogy a kiállítás évében, plusz még nyolc évig meg kell őriznem.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?

Ha nem adod meg a kért adatokat, nem tudjuk teljesíteni számlázási kötelezettségünket, ezért lehetetlen a kért szolgáltatást nyújtanunk.

 • Hírlevél és eDM küldés

Szeretnélek tájékoztatni legfrissebb bejegyzéseimről, híreimről, oktatóanyagaimról, forgalmazott termékeimről, ezért alkalmanként hírlevelet, ill. reklámot is tartalmazó hírlevelet küldök neked. A nevedre és e-mail címedre van szükségem ehhez, ezek kezelésének jogalapja a Te hozzájárulásod.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A megadott személyes adatokat leiratkozásig kezelem.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulást?

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak megadása történt. Hozzájárulásodat legegyszerűbben a hírlevél végén elhelyezett „leiratkozom” linkre kattintással tudod visszavonni. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

 • Hozzászólások

Megoszthatod velünk véleményedet, gondolataidat, értékelésedet az egyes blogbejegyzések és termékek alatt elhelyezett űrlap segítségével. A felsorolt adatokat – Avatar, Név (nicknév), e-mail cím, ip cím – a hozzájárulásod alapján kezelem és azért kérem el, mert szeretnénk kiszűrni a spameket, a robotok általi hozzászólást, valamint a kommentelőket is így tudjuk egymástól megkülönböztetni. Ezek közül nyilvánosan azok az adatok jelennek meg, amelyekre engedélyt adsz. A véleményeknél neved jelenik meg.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A megadott személyes adatokat leiratkozásig kezelem.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulást?

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak megadása történt. Hozzájárulásodat visszavonhatod a ancsa@rhymetime.hu e-mail címre küldött e-maillel és törölni fogjuk a hozzászólásodat, valamint a nevedet és e-mail címedet. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

 • Honlapon/Pinteresten/Facebook oldalon/Facebook csoportokban/YouTube csatornán fotók és videók megjelenítése

A Rhyme Time termékek, szolgáltatások népszerűsítése, mérföldkövek, fejlődési lehetőségek bemutatása, a program eredményességének bizonyítása érdekében mi, oktatók, és a programban résztvevők is fotókat és videókat oszthatunk meg egymyással és a nyilvánossággal, ilyen esetben külön is szoktunk hozzájárulást kérni az adott anyag közléséhez (amennyiben nem te osztottad azt meg, nyilvános felületen).

Ha neked könnyebb a Facebookon kapcsolatba lépni velünk, küldhetsz üzenetet úgy is. Ekkor olyan személyes adataidat ismerjük meg, amit a nyilvános adatlapjaidon megadtál, illetve amit önként a rendelkezésünkre bocsájtasz.

Milyen adatot látunk Rólad, miért kezeljük és mi alapján?

Ha kedveled vagy követed bármely oldalunkat, a neveden kívül a nyilvános profilodat, nyilvános megosztásaidat és a hozzászólásaidat látjuk a hozzájárulásod alapján.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Személyes adatokat nem gyűjtünk ezekről az oldalakról. Ezeken a felületeken adminisztrátor vagyok, de te rendelkezel alapvetően mindenről. Amíg vissza nem vonod az oldal kedvelését, követését, vagy amíg meg nem szüntetjük az oldalt, csoportot, addig láthatjuk a személyes adataidat.

Ha szeretnéd visszavonni a hozzájárulásodat, Facebookon kattints a „Mégsem tetszik ez az oldal”/”Unlike” gombra! Egyéb közösségi oldalaimon is megtalálod a követés leállítására irányuló parancsot. A saját hozzászólásaidat, nyilvános megosztásaidat bármikor törölheted. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

 • Könyvajánló szolgáltatás

Kifejezetten a Te gyermeke(i)d tulajdonságait figyelembe véve böngészem át a többezer autentikus angol gyerekkiadványt, gyermekangol szakértői szemmel, hogy megtaláljam a legmegfelelőbbeket. Ez egy körültekintő, szakszerű lista, amit AJÁNDÉKBA küldök az erre regisztrált tagjaimnak, kérésük alapján.

Milyen adatot látunk Rólad, miért kezeljük és mi alapján?

Elkérem gyermeke(i)d érdeklődési körét, életkorát, nemét és angol tudását, otthoni angoltanulásotok gyakoriságát, melyeket nem kötelező megadnod. Technikai okokból kérem be a Te neved, e-mail címed és mobilszámod ezen az „űrlapon”, szintén hozzájárulásod alapján.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Hozzájárulásod visszavonásáig, az ebből történő megrendelésig.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulást?

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak megadása történt. Hozzájárulásodat visszavonhatod a ancsa@rhymetime.hu e-mail címre küldött e-maillel és törölni fogjuk az igénylésedet, valamint a nevedet és e-mail címedet. Hozzájárulásodat legegyszerűbben a hírlevél végén elhelyezett „leiratkozom” linkre kattintással tudod visszavonni. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

5. Szakmai partnereim adatainak kezelése

Rendszeresen tartjuk a kapcsolatot hasonló területen tevékenykedő szakemberekkel, partnerekkel, hobbi bloggerekkel, akikkel alkalomszerűen vesszük fel a kapcsolatot vagy valaha szerződéses kapcsolatban álltunk.

Partnereink nevét, telefonszámát, e-mail címét, esetleg foglalkozását kezeljük, jogos érdek alapján. A kapcsolattartás folytonosságának biztosítása a célja az adatkezelésnek.

Hosszú távú, de időszakos szakmai kapcsolatunk fennállásáig őrizzük meg ezeket az adatokat, vagy tiltakozásig, törlési kérelemig.

Készítettem érdekmérlegelési tesztet, amelynek az lett az eredménye, hogy az így tudomásomra jutott és kezelt személyes adatok kezelésével nem sértem partnereim magánszféráját. Partnereim igény szerint megtekinthetik az érdekmérlegelési tesztet és a tiltakozáshoz való jogot is biztosítom részükre.

6. Cookiek kezelése

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogatsz meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

Hozzászólás írása után a honlap a megadott nevet, e-mail- és webcímet sütiben eltárolja. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen újra kitöltened az adatmezőket. A sütik lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezel felhasználói fiókkal és be is vagy jelentkezve a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárod a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelölöd, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztesz, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettél. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat és hogyan törölheti őket?

A működéshez nélkülözhetetlen sütik élettartama a munkamenet idejére korlátozódik. A marketing célból alkalmazott sütik élettartama változó, ezeket a beállításokat bármikor módosíthatod, kialakíthatod a saját böngésződben:

A sütik („cookie”-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a testreszabott kiszolgálás érdekében a weboldalon keresztül, a weboldal használatával kerülnek a látogató számítógépére, úgy, hogy azokat a látogató internetes böngészője menti le és tárolja el, majd a későbbi látogatás során olvas vissza.

Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütik általános feladatai:

 • információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
  • megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek páldául online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;
  • megkönnyítik a weboldal használatát;
  • minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Edge, Opera, stb) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát. A weboldal látogatója a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasíthatja vagy letilthatja. A felhasználó a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni.

Vannak olyan sütik, amelyek nem igénylik az látogató előzetes hozzájárulását (például hitelesítő, multimédia-lejátszó, terhelés-kiegyenlítő, a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet-sütik, valamint a felhasználó-központú biztonsági sütik).

A weblapok a weboldal megnyitásakor, azaz az első látogatás megkezdésekor rövid tájékoztatást adnak a hozzájárulást nem igénylő és a hozzájárulást igénylő sütikről egyaránt (amennyiben az adatkezelés már az oldal felkeresésével megkezdődik), és kérik a felhasználó hozzájárulását a sütik alkalmazásához.

Az Adatkezelő nem alkalmaz és nem engedélyez olyan sütiket, amelyek segítségével harmadik személy vagy gazdasági társaság az érintett hozzájárulása nélkül adatot gyűjthet.

A sütik elfogadása nem kötelező, az Adatkezelő azonban nem vállal azért felelősséget azért, ha a sütik engedélyezése hiányában a weblapok esetleg nem az elvárt módon működnek.

A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást, de ezeket itt is összegyűjtöttük:

Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=hu

Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-informacio-amelyet-weboldalak-tarolnak-szami

Internet Explorer:
https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internetexplorer-delete-manage-cookies#ie=ie-11

Safari: https://support.apple.com/kb/PH21411?viewlocale=en_US&locale=en_US

Edge: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/10607/microsoft-edge-view-deletebrowser-history

Opera: http://help.opera.com/Windows/10.20/hu/cookies.html

Rendszer sütik (ún. „Feltétlenül Szükséges Sütik”)

Jogalap: nem igényel hozzájárulást.
Leírás: a sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék az Adatkezelő weboldalát, használhassák annak funkcióit és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.
Az adatkezelés célja: a felhasználói élmény javítása.
Időtartama: böngésző session (munkamenet).

Statisztikai (harmadik féltől származó) sütik

Jogalap: az érintett kifejezett hozzájárulása (tevőlegesen, erre vonatkozó kapcsoló bekapcsolásával).
Leírás: az Adatkezelő a weboldalain alkalmazza a Google Analytics, mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalakat. Az adatokat a weboldal fejlesztésének, és a felhasználói élmény javításának céljából használja fel. Ezen sütik a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak lejáratukig, illetve amíg a látogató nem törli azokat.
Az adatkezelés célja: a felhasználói élmény javítása.
Időtartama: legfeljebb 180 nap.

A harmadik féltől származó sütikről részletesen itt olvashat: https://www.google.com/policies/technologies/types/

A Google Analytics adatvédelméről részletesen itt olvashat: https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=hu

7. Jogi igények érvényesítése

Milyen adatot kérünk, miért kérjük és mi alapján?

Garanciális igényeid, fogyasztóvédelmi panaszaid a neved, e-mail címed, telefonszámod és garanciális igényed vagy fogyasztóvédelmi panaszod leírásával érvényesítheted. A Te döntésed, hogy élsz-e a jogi igények érvényesítésének lehetőségével, de ha megadod a kért személyes adatokat, azokat jogi kötelezettségünk alapján fogjuk kezelni.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A garanciális igényeiről és az egyéb fogyasztóvédelmi panaszairól szóló dokumentumokat öt évig vagyunk kötelesek megőrizni.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?

Amennyiben a garanciális igényed szeretnéd érvényesíteni vagy fogyasztóvédelmi panaszt nyújtasz be hozzánk, a kért adatok megadása nélkülözhetetlen.

8. Ki ismeri meg a személyes adatokat? Címzettek köre.

Tevékenységem egyes feladatai ellátása érdekében adatfeldolgozókat veszek igénybe.

Tárhelyszolgáltatás:
Tárhelypark Kft. (1122 Budapest, Gaál József út 24, info@tarhelypark.hu)

(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához és a levelezőrendszerhez, Elsődleges feladata a tárolás, ezen kívül más műveletet a személyes adatokon nem végez).

Hírlevélküldő és ügyfélkezelő szolgáltatás:
SalesAutopilot Kft. (1024. Budapest, Margit krt. 31-33. félemelet 4-5, +36 1 490 0172)

(Hozzáférés a hírlevélre és bármely űrlapra, webshopos rendelésre feliratkozott természetes személyek listájához, a nevekhez és a-mail címekhez, a felületet biztosítja a szolgáltatáshoz, más adatkezelési műveletet a személyes adatokon nem végez).

Könyvelés:

Olive & Brown Kft. (Budapest, Szilas park 6. 2-emelet 203, 1152)

(Hozzáférés a természetes személyek, egyéni vállalkozók, adószámos magánszemélyek más személyek részére kiállított számlákhoz, egyéb számviteli bizonylatokhoz. Adatfeldolgozói szerződést kötöttünk. A számlák rögzítésén és a bevallások elkészítésén kívül nem végeznek más adatfeldolgozói műveletet.)

Számlázás:
Billingo – Octonull Kft (1085 Budapest, József körút 74. I. em. 6.) (A Rhyme Time felületén és/vagy Gulácsi Annamária EV-től vásárolt termékek, szolgáltatások ellenértékének kiszámlázására szolgál, más adatkezelési műveletet a személyes adatokon nem végez).

Kiszállítás: Lotte Kft. (1222 Budapest, Nagytétényi út 112), Foxpost (1097 Bp., Táblás u 36-38. C. ép.) (Hozzáférés a természetes személyek nevéhez, címéhez, e-mail címéhez és telefonszámához a megrendelt áru kiszállításának időpontjáig.)

Emailek fogadása és küldése: Gmail (Google Inc., Mountain View, California, USA) (Hozzáférés a levelezéshez és annak minden adatához.)


Marketing ügyitézés, ügyfélszolgálat:

Gulácsi Annamária ev (1151 Budapest, Bem utca 4/c)
Balassa Lilla ev (7211 Dalmand, Táncsics Mihály utca 24.)
(Hozzáférés a hírlevélre és bármely űrlapra, webshopos rendelésre feliratkozott természetes személyek listájához, a nevekhez és a-mail címekhez, ügyfélszolgálatot biztosítja a szolgáltatáshoz, más adatkezelési műveletet a személyes adatokon nem végez).

Online időpontfoglalási rendszer:
Setmore.com (Intersoft Consulting Services AG, Beim Strohhause 17, 20097 Hamburg, Germany)(A Rhyme Time felületén lefoglalt konzultációs szolgáltatások ellenértékének kiszámlázására szolgál, saját rendszerébe időpontot foglal, más adatkezelési műveletet a személyes adatokon nem végez).

Videókonferencia program:
Zoom.us
(Zoom Video Communications, Inc., 55 Almaden Boulevard, 6th Floor, San Jose, CA 95113) programot használjuk az online órák megtartásához és időközönként az online kihívások csoportos konzultációjához.

Vezető oktató:
Gulácsi Annamária ev (1151 Budapest, Bem utca 4/c)
(Hozzáférés a regisztrációs űrlapokra feliratkozott természetes személyek listájához, a nevekhez és a-mail címekhez.)

Oktatók:
Oktatóink köre folyamatosan változik és bővül, ezért e-mailben kérhetsz róluk tájékoztatást a ancsa@rhymetime.hu címen. (Hozzáférés a saját csoportjaiba járó, papír alapú regisztrációs űrlapokra feliratkozott természetes személyek listájához, a nevekhez és a-mail címekhez.)

9. Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Bizonyos személyes adatokat továbbítunk harmadik országba (USA). A kapcsolódó megfelelőségi határozat elérhető az alábbi linken:

https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en

10. Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhetsz a következő jogosultságokkal:

 • Hozzáférés a személyes adatokhoz

Jogosult vagy visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e és ha igen, tájékoztatlak, miért kezelem ezeket, milyen adatokat kezelek, kinek adom át, meddig tárolom, milyen egyéb jogokat biztosítok neked, hol tehetsz panaszt stb.

 • Helyesbítéshez való jog

Ha elírtam a nevedet, az e-mail címedet, vagy bármely más személyes adatodat, kérésedre helyesbítem vagy kiegészítem azt. Ha valakinek átadtam a személyes adataidat, őt is értesítem a módosításról.

 • Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog

Indokolatlan késedelem nélkül törlöm az összes személyes adatot, ha visszavontad a hozzájárulást a hozzájáruláson alapuló adatkezelésemhez, vagy ha már nincs szükségem az adatokra abból a célból, amiért elkértem.

Ha jogalap nélkül kezeltem egy személyes adatot, szintén törölni fogom.
A jogos érdeken alapuló adatkezelésem ellen tiltakozhatsz, adataid törlésre kerülnek.

Személyes adatot a tájékoztatóban foglaltak szerint néha nyilvánosságra hozok. Ha később élni szeretnél az elfeledtetéshez való jogoddal, megteszem az észszerűen elvárható intézkedéseket, hogy ezt biztosítsam neked.

 • Személyes adatok korlátozásához való jog

Ha úgy gondolod, nem kezelem pontosan a személyes adataidat, kérheted a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.

Ha jogalap nélkül kezelek rólad személyes adatot, törlés helyett a korlátozást is kérheted.

Előfordulhat, hogy törölni szeretnék egy adatot, de neked van rá szükséged, mert pl. jogi igényeid érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheted, hogy törlés helyett korlátozzam, azaz tartogassam még kicsit.

Ezekben az esetekben csak tárolnom szabad az adatokat.

 • Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Tiltakozhatsz a személyes adataid kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelésem. Ez csak szakmai partnereim kapcsolattartási adatai esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelésünk jogalapja.

 • Adathordozhatóság

Kérheted, hogy az automatizált módon történő adataidat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjam neked, vagy elküldjem egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheted, ha adatkezelésem jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés. Ezesetben átadom neked vagy más adatkezelőnek ezeket az adatokat.

 • Automatizált döntéshozatal

Nem folytatok automatizált döntéshozatalon alapuló tevékenységet, így olvasóimra, szerződéses partnereimre nem terjedhet ki ilyen döntés hatálya.

11. Panasz benyújtása

Ha úgy érzed, szabálytalanul kezelem a személyes adataidat, örömmel segítek és nyomban javítjuk a szabálytalanságot. Ide várom az üzenetedet: ancsa@rhymetime.hu

Ha nem velem szeretnéd megbeszélni a problémát, bíróság előtt is érvényesítheted a jogaidat. Erre polgári per keretében van lehetőséged. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelyed szerinti törvényszékre kell benyújtanod a keresetedet (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találod: http://birosag.hu/torvenyszekek ).

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éred el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).

12. Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatok.

13. A megfelelő biztonság

A megfelelő biztonsági intézkedések kialakítása során figyelembe vettem a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

14. Egyéb rendelkezések

Jelen adatvédelmi tájékoztató 2018. május 25-én lép hatályba.

A tájékoztató nem ismétli meg a vonatkozó jogszabályokban, mindenkire egyformán kötelező tartalmat. A tájékoztatás elkészítésekor figyelembe vettem és irányadónak tekintem a nem részletezett kérdésekben a következő forrásokat:

 • Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (39); (42); (50); (55); (60)-(63); (66); (71) preambulumbekezdései, továbbá a 12-22. cikk és

http://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf

 1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény

https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1100112.tv&targetdate=20180101&printTitle=2011.+%C3%A9vi+CXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny (a jogtáras változatot nem tudjuk ide belinkelni)

 1. a NAIH ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről (2015.10.09.) alapján. https://naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf
 2. a 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az előzetes tájékoztatásról (17/EN WP259 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.10.);

http://naih.hu/files/wp259rev.01_EN_Guidelines_on_Consent.pdf

 1. 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az átláthatóságról (17/EN WP260 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.11.) http://naih.hu/files/wp260rev.01_EN_Guidelines_on_Transparency.pdf