Tudtad, hogy a rajzolás az egyik legfontosabb készségünk?

A gyerekek számára minden játék, illetve bármi azzá válhat, amibe belekezdenek! Ezért tartom fontosnak, hogy a rajzolás, majd később az írás is játékos módon kerüljön a birtokukba, hiszen ez az egyik legfontosabb készségük, melyet 3-7 éves kor között elsajátítanak.

Tudtad, hogy a rajzolás valóban az írástanuláshoz készíti elő a gyermeki kezeket, ezért sok szülő és óvodapedagógus aggódni kezd, ha egy gyereknek sosincs kedve rajzolni? Emiatt veszélyben érzik a gyermek későbbi iskolai előmenetelét, iskolára való rátermettségét, írástanuláshoz való képességeinek alakulását.

A szülő oldaláról megközelítve úgy látom, hogy gyakran a felnőttnek sincs türelme ahhoz, hogy tonnaszám dobálja a kukába a papírt, amire a gyerek azt mondja, ez már nem jó, mert van rajta két vonal, de az neki épp nem tetszik, mert nem is olyat akart rajzolni.

Ördögi körbe kerül így a család, a végére már senkinek sem lesz kedve ahhoz, hogy a gyerek elé papír és íróeszköz kerüljön. A szülő sajnálja a sok irkafirkával teli kidobott papírt, a gyereknek pedig hiányzik a sikerélmény, hiszen eleinte csak azt tapasztalja meg, hogy szeretne napocskát, de nem tud kört rajzolni, szeretne házat, de még egyenes vonalat sem tud és ettől frusztrált lesz.

Legyen élmény  rajzolás!

Ahhoz, hogy a gyerekek számára élmény legyen a rajzolás, olyan eszközre van szükségük, mely nem ismer kudarcot. A rajzkészség elsajátításának is játékosnak, élvezetesnek kell lennie, olyan “próbának”, melynek biztos siker a végkimenetele.

Elsajátítást mondok, és nem tanulást, mert nem azt szeretném, hogy a gyerekeim megtanuljanak rajzolni, vagy írni. Az a vágyam, hogy – a játékon keresztül – ez is egy élvezetes program legyen, amiben nincs elrontott vonal vagy rosszul kanyarított kör.

Te is arra vágysz, hogy a rajzolás mindkettőtök számára klassz program legyen? Egy olyan eszközt adok most a kezedbe, melynek segítségével minden pont, vonal, vesszőcske mosolyt csal majd a Ti arcotokra is, nem csak a papírra!

Ismerd meg a Wipe-Clean foglalkoztatókat!

A sokszorosan díjnyertes angol Usborne gyerekkönyv kiadó megalkotta a Wipe-Clean foglalkoztatókat, melyekben színes oldalak, mókás figurák, egyszerű feladatok várnak Rátok! Minden munkafüzet lapjai letörölhető felülettel rendelkeznek, így a hozzá érkező Wipe-Clean tollal minden írás letörölhető az oldalakról.

Ezáltal már a firkakorszakban is kedvére satírozhatja tele az oldalakat gyermeked, hiszen egy zsebkendő segítségével utána minden tisztára varázsolható és a móka kezdődhet elölről!

Induló füzet: Wipe-Clean Dot-to-Dot, azaz pontról-pontra

Ebben a foglalkoztatóban 24 oldalon keresztül mindenféle témát körüljárva ismerkedhettek a ceruzafogás és a tollhasználat alapjaival. Az ovisok számára a vonalvezetés és pontösszekötés gyakorlása soha nem volt még ilyen élvezetes! 1-10-ig haladva a kis színes pontokat összekötve minden oldalon újabb formák várnak Rátok. Nézd meg Félix első találkozását a munkafüzettel!

4in1: Big Wipe-Clean Activity Book

Ez a foglalkoztató dupla vastag, azaz 40 oldalon keresztül élvezhetitek a színes feladatokat! Itt már az agytekervényeket is megmozgatjuk, hiszen útvesztőket, és szabadon dekorálható figurákat is találtok a munkafüzetben, így a kreativitásnak semmi sem szab határt!

Hála a szuper Wipe-Clean tollnak minden nap új mintákkal díszíthetitek fel a képeket! Minden óvodás kisfiú és kislány kedvence lesz a rajzoló füzet, hiszen két tollat kapnak hozzá, így akár Anyával, Tesóval, vagy baráttal is megoszthatják és együtt készíthetik el a képeket! A kiadó a Wipe-Clean sorozat bestseller darabjait “gyúrta egybe” ebbe a füzetben, sokféle díszítő mintázás, kép kiegészítés, pont összekötés és útvesztő vár Rátok!

4in1: Get Ready for School Wipe-Clean Activity Pack – Óvodás csomag

Bár az iskola témáját emlegeti a cím, a borítón láthatjátok, hogy 4 éves kortól ajánlja a kiadó is ezt a csomagot (mivel náluk pre-school-nak nevezik az ovit). Ez a csomag garantált siker lesz a középső csoportosoknál, hiszen akár iskolásat is játszhatnak vele! 4 témát dolgoz fel a csomag, így játékosan ismerkedhettek a betűk, számok világával is.

Magával ragadó és élvezetes lesz így a rajzolással töltött idő, sőt! A szerepjátékba is bevonhatjátok a csomagot és játszhattok otthon iskolásat! Nincs rossz megoldás! Garantált a sikerélmény!

4in1: Starting School Wipe-Clean Activity Pack – Iskolakezdő csomag

Ebben a csomagban már az iskolát kezdők számára találunk játékos feladatokat. Méretéből adódóan ez a csomag tökéletes útitárs nyáron is, így Anya-Apa mellől ismerkedhet a gyerkőc a rá váró izgalmakra.

4 különböző témát jár körül az iskolakezdő csomag, melyek a szavak, számok, szorzótábla és az óra leolvasásának elsajátításához szükségesek.

Family Activity Pack – AKCIÓS családi csomag 25% KEDVEZMÉNNYEL és INGYENES HÁZHOZ SZÁLLÍTÁSSAL

Ahol több gyerek van a családban, egyértelmű, hogy mindig-mindenki-ugyanazzal akar játszani! Ahhoz, hogy a közös játék igazán élvezetes legyen, és “iskolásat játszani” is sokféleképpen tudjanak a gyerekek, ez a csomag lesz a legjobb választás.

A csomag tartalma:

  1. Dot-to-Dot foglalkoztató + Wipe-Clean toll
  2. Big Wipe-Clean Activity Book + 2 db Wipe-Clean toll
  3. Get Ready for School és Starting School Activity Pack 4 foglalkoztató + 1 Wipe-Clean toll

Ez a csomag a legideálisabb választás a számotokra, hiszen ingyen házhoz szállítást kapsz hozzá ajándékba!

Adj teret a kreativitásnak, rajzolj állatokat körből!

Ahhoz, hogy a kreativitás is egyre jobban kibontakozzon a Ti családotokban is, hadd mutassak pár egyszerű rajzmintát a Wipe-Clean-en!