Amikor 2013-ban elindultak a Rhyme Time angol zenebölcsi foglalkozások, azt gondoltam, milyen hasznosan tölthetem el így az időm, amíg babázom, jó, hogy közben más anyukákkal is találkozom rendszeresen és a gyerekeink is összeszoknak. Akkoriban nem is sejtettem, hogy pár év, és egy forgatag közepén állok majd, ami alatt már több száz, sőt, több ezer lelkes magyar anyuka vállalja bátran, hogy hisz a játékos baba-mama angol nyelvátadásban.

Amikor először “adtam ki a kezemből” egy Rhyme Time csoportot, nagyon vegyes érzelmek kavarogtak bennem. Büszke voltam arra, hogy 2015-re már 4 működő csoportom volt, ugyanakkor elszorult szívvel bíztam rá ezeket a kis közösségeket másokra, amíg elmentem szülni. A munka persze otthon is folytatódott, hiszen 2016 tavaszára már a 6 hónapos kis Ádám mellé megszületett az első online kihívásunk is, a Nagy Szótanuló Kihívás, mely azóta is a kétnyelvű nevelésbe belevágó magyar anyukák nagy kedvence, melyet később a Nagy Mesemondó Kihívás és a DUMAngol Képzés követte.

Amire azonban egyáltalán nem számítottam, hogy 2017-re már olyan “holdudvara” lesz a Rhyme Time-nak, hogy meghirdethetem az első oktatóképzést! Fantasztikus kaland volt az ország különböző pontjairól jelentkező lelkes anyukákkal hónapokon át együtt dolgozni, készülni, csiszolódni. Az eredmény azonban az a gyönyörű 9 fős gárda lett, mely idén őszre már közel 20 csoportot tudhat magáénak.

Igen, jól olvastad! A csoportjaink száma folyamatosan bővül, most novemberben 5 új csoportot indítunk és ez a szám 2018-ban csak tovább fog növekedni! Eszméletlen, nem igaz?

Hétfőnként három budapesti csoportunk mellett már Dunakeszin is csatlakozhattok Hollósi-Szentpéteri Kati Rhyme Time órájához a VOKE-ban 10.00-tól! Ugyanezen a helyszínen kedd délutánonként Kati Jump&Fun zenés ovis angol tanfolyamra várja a 3-6 éveseket!

Keddenként már Zuglóban, a Varázskert Babamamaházban is járhattok Rhyme Time foglalkozásra 10.30-tól, itt velem, Barbival találkozhattok!

Ráadásul már nem csak babákat és totyogósokat, hanem nyüzsögni vágyó lelkes óvodásokat is várunk délutáni Jump&Fun csoportjainkba! Ismerd meg új helyszíneinket és bátorítsd Te is a közeledben élő magyar családokat, hogy még az iskolás évek előtt vágjanak bele a játékos otthoni angolozásba!

Kedd délután amellett, hogy ovis és már bölcsis órát is tart Gulácsi Ancsa Budapesten, mostantól Mindszenten is járhattok Jump&Fun órára Gál Ágihoz. Minden órán sok mozgás, zene és a szokásos Story Time várja a gyerekeket, ahol az angol meseolvasás varázsán keresztül ismerkedünk új szavakkal, kifejezésekkel.

A zene és a mese együttes hatása révén az ovisok már pár hét alatt belelendülnek az otthoni angolozásba is, hiszen minden család megkapja a tanfolyam mesekönyvét, így két óra között a hét során otthon is tudtok gyakorolni!

Régi vágya volt sok budapesti anyukának, hogy Kőbánya környékén is induljon végre csoportunk. Hála Istennek, idén ez is megvalósul, hiszen Domonics Réka az új 17. kerületi csoportja mellett már Kőbányán is indít új csoportot november 16-tól! Réka háromgyerekes fiatal anyukaként csatlakozott a Rhyme Time csapatához, és várhatóan jövőre már Jump&Fun csoportokat is fog tartani.
 

Mit szólsz, mennyi új lehetőség! Országszerte igyekszünk egyre több helyen közösséggé verbuválni a játékos angolozás iránt érdeklődő szülőket és megmutatni a hezitálóknak, hogy miért az első 3-6 év a legalkalmasabb a nyelvekkel való ismerkedésre.

Nincs a közeledben még csoportunk? Ismersz esetleg valakit, aki szerinted indíthatna új foglalkozást nálatok, vagy akár Te magad is szívesen jelentkeznél óraadó tanárnak?

Ha Te is szívesen jelentkeznél csapatunkba, mindenek előtt olvasd el, mi fán is terem a Rhyme Time oktató!