A következő képzés 2021 őszén indul! Jelentkezési határidő: 2021.09.12.

Figyelem! Az oktatóképzésre jelentkezés nem garantálja a képzésre való bejutást! A képzésen résztvevők száma limitált és felvételihez kötött!

Gratulálok, megtetted az első hatalmas lépést afelé, hogy Rhyme Time kétnyelvű nagykövet, Jump&Fun örökmozgó ovis oktató, vagy Rhyme Time baba angol foglalkozásvezető legyél! Van kedved még nagyobbat lépni?

FIGYELEM! A 3 különböző oktató típust a bemutató oldalon összefoglaló néven Rhyme Time oktatónak nevezzük, azonban a 3 titulust 3 külön képzés és záróvizsga keretein belül sajátíthatod el. A képzési díj 1-1 képzésre vonatkozik. Amennyiben több foglalkozásunk oktatója is lenni szeretnél és a felvételi vizsgád sikeres, kérd egyedi ajánlatunkat az ancsa@rhymetime.hu email címen!

Hogyan válhatsz hiteles és sikeres Rhyme Time oktatóvá?

 •  Miben más a játékos nyelvátadás, mint a nyelvtanulás?

 • Mi a Rhyme Time módszer és hogyan támogatja a kétnyelvű nevelést egynyelvű környezetben?

 •  Hogyan fejlesszem angol kiejtésem, szóbeli kommunikációs készségem és énektudásom, hogy minőségi foglalkozásokat tudjak tartani

 •  Milyen életpályamodellt építhetek és mekkora üzleti lehetőséget kapok a Rhyme Time brand képviselőjeként?

Csak néhány a fontos kérdések közül, amelyek megválaszolásra és kibontásra kerülnek

Rhyme Time oktató képzésünkön.

A Rhyme Time oktatók módszertani és gyakorlati képzésére, a Rhyme Time brand használatára, illetve a képzéshez tartozó oktatói mentor programba

kizárólag azok jelentkezhetnek, akik a többfordulós alkalmassági vizsgán megfeleltek!*

* A felvételi vizsgára ennek a kérdőívnek a kitöltésével tudsz jelentkezni, ha ezt még nem tetted meg.

[ujicountdown id=”my reading library karácsony” expire=”2019/08/25 23:59″ hide=”false” url=”” subscr=”oktato” recurring=”” rectype=”second” repeats=””]

„Örülök, hogy ennek a fantasztikus és elhivatott oktatói gárdának tagja lehetek. A magyarországi kétnyelvű nevelés fellegvára a Rhyme Time. Tudományos alátámasztást kaptam, hogy a kétnyelvű nevelés működik, és rengeteg gyakorlati tippet az óratartáshoz. Imádom, hogy ez a módszer így ki van dolgozva. Tetszik az, hogy a „magolós”  részeket online is fel tudjuk dolgozni, és így az ár is kedvezőbb, a gyakorlati napon pedig „mindent beleadtunk”. A mentor program szerintem egyedülálló. Egyre bátrabb vagyok. A képzés maximálisan betöltötte a hozzáfűzött reményeket!”

Nagy Tímea, Budapest

„Több olyan vásárt csináltam már életemben, amit utólag megbántam. A RhymeTime oktatóképzésbe fektetett pénz és energia NEM ez a kategória!!! Megfelelő egyensúlyba kerül benne az elmélet és a gyakorlat, és jól összehangolható az élet többi feladatával (anyaság, munka, tanulmányok …) A mentorok maximálisan támogatóak, és azok is maradnak a vizsga után is, amiért kezdő oktatóként nagyon hálás vagyok. Magát a Jump&Fun módszert nagyszerűnek tartom, mert kiválóan illeszkedik a gyerekek mozgásigényéhez és természetes nyelvi képességéhez. Az oktatóknak alaposan kidolgozott óravázlatokat nyújt, amik rendkívül megkönnyítik az órákra való felkészülést, viszont elég teret hagynak az egyéni ötletek megvalósítására. A résztvevő gyerekek szülei pozitívan értékelik, hogy olyan anyaghoz jutnak hozzá a tanfolyamon keresztül, ami az otthoni angolozást is segíti.
Élvezetes munka számomra a nyelvátadásnak ez a játékos formája, és külön csoda, hogy mennyi szeretetet lehet a Jump&Fun-on keresztül adni és kapni! 
Köszönöm, hogy a csoda részese lehetek!

Angela Brtáňová, Kassa

„A Jump&Fun oktatóképzés egy nagyon jó döntés volt részemről. Meghozta a várt eredményt. Sőt, azóta sokat változott az életem / a családi életünk. Az angol szókincsünk javult és hozzákezdtünk a kétnyelvű neveléshez. Része lettünk egy fantasztikus közösségnek: családok / eltökélt anyukák, akik szintén kétnyelvűen nevelik csemetéiket. Ez az a képzés és munka, ami családanyaként végezhető, gyerek mellől és gyerekkel együtt. Jó érzéssel tölt el, hogy oly sok év kihagyás után végre egy kreatív közegbe kerülve a pedagógus szakmámat gyakorolhatom. Köszönet érte!
A képzésről: a mentorok mind az elméleti, mind a gyakorlati képzésre nagy hangsúlyt fektetnek. Igen, a gyakorlati képzésre is, ami oly ritkaság számba megy a magyar oktatási rendszerben. Az oktatóknak kidolgozott óravázlatok, letöltött playlist és egy támogató oktatói csapat segíti folyamatosan a munkáját. A metoroktól minden segítséget megkapunk maximálisan, 0-24 órában (komolyan). Mind a vizsgára felkészülésben, mind utána a munkában is. Fogják a kezedet, ellátnak jó tanácsokkal, újabb és újabb ötletekkel. Ezért azóta is hálás vagyok.
A munkáról : a gyerekek szinte „szivacsként szívják magukba” mintegy játékos formában az angol nyelvet. A mozgás, a zene, a dalok, a rímelős mesék segítségével szépen beszivárog az angol a kis fejecskékbe. Hihetetlen mennyiségű szeretetet lehet kapni a gyerekektől. Ez mindig örömmel tölt el, lelkesít és motivál. Jó érzés valami olyan dologgal foglalkozni, amiben úgymond élenjáró lehetsz (mert a kétnyelvű nevelés még mindig gyerekcipőben jár). Folyamatosan jön a gyerekektől / szülőktől a visszajelzés és a sikerélmény. Ami rendkívül tetszik ebben a munkában: állandó fejlődést / tanulást tesz lehetővé és egyben megkövetel is. Véleményem szerint ez a fajta „megújulás” minden szakmában – beleértve a pedagógus pályát is – nagyon fontos.
Hálás köszönet mindenért és örülök, hogy itt lehetek!

Hidegh Rita, Budapest

Sajátítsd el a kétnyelvű nevelés módszertanát!

1. Kétnyelvű nevelés online elméleti modul >>

Mik a kétnyelvűség előnyei, korosztályos sajátosságok

A kétnyelvű nevelés alapelveinek elsajátítása szakkönyvek és webináriumok segítségével. (12 óra)

Fejleszd ének- és angol daltudásod!

2. Ének, ritmus, dalösszefűzés modul >>

Módszerünk alapja a zenei nevelés,

ebben Neked is erősnek kell lenned, hiszen tanítványaidnak Te tanítod meg a dalokat! Online és személyes konzultáció. (12 óra)

Gyakorold a játékos nyelvátadás módszerét!

3. Gyakorlati és nyelvi képzés modul >>

Az elméletben elsajátítottak átültetése gyakorlatba. Bemutató óra megtekintése. Közös és egyéni felkészülés, helyes kiejtés, szituációs panelek begyakorlása. Demo óra megtartása. (12 óra)

Építs álomkarriert család mellett!

4. Adminisztrációs és üzleti modul >>

A Rhyme Time brand magas minőséget képvisel,

és általa nem csak szakmai, de üzleti előnyre is szert tehetsz. Online és személyes konzultációk. (12 óra + mentorprogram)

 •  Megtanulod a Rhyme Time módszer működését és profi működtetését.

 •  Egy csodálatos világba vezeted be azokat a családokat, akik belekezdenek a kétnyelvű nevelésbe.

 •  Ha imádod a könyveket, a képzés után a Kánaánban érzed majd magad.

 •  Folyamatosan ellátunk segédletekkel, hogy képezhesd magad és ezáltal egyre sikeresebb Rhyme Time oktató legyél.

Hogyan képzeld el a Rhyme Time elméleti és gyarkolati oktatóképzést?

 1. Rhyme Time baba-mama angol foglalkozásvezető, aki tisztán és hangosan képes min. 30 percet végigénekelni, angolja nagyon jó (legalább B2), kiejtése szép (korosztály: 6 hó – 3 év), délelőttönként ráér, mert a foglalkozások többsége délelőtti időpontban kezdődik.
 2. Jump&Fun ovis foglalkozásvezető, aki jó fizikumú, 30 percet végigugrál, ha szükéges,  angolja nagyon jó (legalább B2), kiejtése szép (korosztály: 3 év – 6 év), délutánonként ráér, mert a foglalkozások többsége délutáni időpontban kezdődik.
 3. Rhyme Time nagykövet és módszertani szakértő, aki szorgalmas, elméleti tudása kiemelkedő, 30 perces konzultációra és taneszközök bemutatására képes, jól magyaráz, szakértelmével segíti a szülőket és Rhyme Time oktatókat (korosztály: felnőttek), munkaideje kötetlen.

FONTOS, hogy az alkalmassági vizsgád értékelése után Veled közösen döntjük el azt, hogy melyik képzést végezd el a 3 közül. Ezen az oldalon található árak egy foglalkozásra vonatkoznak, tehát vagy a Rhyme Time baba-mama angol foglalkozásvezetőre, vagy a Jump&Fun ovis foglalkozásvezetőre, vagy a Rhyme Time nagykövet és módszertani szakértőre, összefoglaló nevükön Rhyme Time oktatóra.

A Rhyme Time oktatócsomag tartalma:

 1. Petri Barbara: A zenei nevelés fontossága a kora gyermekkori nyelvátadásban (e-book)
 2. Petri Barbara: Baby English Mind Map (letölthető elmetérkép, dalsegédlet)
 3. Petri Barbara: Rhyme Time Lyrics (letölthető dallista és mondókapuska)
 4. Petri Barbara: Rhyme Time képzés 12 db módszertani anyaga (tartalma függ a képzés fajtájától: babás, totyogós vagy ovis foglalkozásokat fogsz-e tartani)  (e-book)
 5. Dr. Hasznos Andrea PhD: Baba angol – A módszer és játékos gyakorlatok (e-book)
 6. Dr. Hasznos Andrea PhD: Baba-mama szótár (e-book)
 7. Gulácsi Annamária: Baba angol szituációs infócsomagok (interaktív digitális tananyag)
 8. Gulácsi Annamária: Óratervező segédlet
 9. Rhyme Time oktatói csoport klubtagság (interaktív digitális szolgáltatás)
 10.  Bán Annamária: Nevelj kétnyelvű gyereket (fizikai termék)
 11. Bookfairy autentikus angol gyerekkönyvcsomag (tartalma függ a képzés fajtájától: babás, totyogós vagy ovis foglalkozásokat fogsz-e tartani) (fizikai termék)
 12. Angol dalok, mondókák audio fájljai (fizikai termék)
 13. Fekete bárány kézbáb (fizikai termék)
 14. Brandépítő- és az órákat segítő marketing eszközök pl.: poszter, szórólap, bérlet kártya (fizikai termékek)
 15. Üdvözlő ajándék (fizikai termék a kezdőcsomagban)
 16. Vizsga ajándék (fizikai termék a gyakorlati vizsga letételekor)
 17. Ingyenes kiszállítás (fizikai termékek a kezdőcsomagban)
 18. Vizsgadíj
 19.  Foglalkozás kellékcsomag: OPCIONÁLIS, tehát a tanfolyam díja nem tartalmazza (fizikai termékek, gyakorlati nap előtt igényelhető, vizsga napján átvehető).
 20. Gyakorlati nap étkezés: OPCIONÁLIS, tehát a tanfolyam díja nem tartalmazza (gyakorlati nap előtt igényelhető, vizsga napján veheted igénybe).

Ahogy fentebb olvashattad, a Rhyme Time elméleti és gyakorlati oktatóképzés 4 alapmodulból áll, mindegyik 12-12 órás. Tehát összesen 48 órát töltesz el oktatóiddal 3 módon.

 1. Online webináriumok és infócsomagok (frontális és kis csoportos oktatás és kommunikáció egy zárt internetes csoportban). A képzés körülbelül 60%-ban ilyen módon zajlik, ami azért nagyszerű, mert bárhol is vagy a világban, csatlakozni tudsz hozzánk. A kétnyelvű neveléshez alapvető módszertani szakkiadványokat is feldolgozunk. Ezeket egyénileg is fel kell dolgoznod. Az élő webináriumok később felvételről is megtekinthetők, megállíthatók, kijegyzetelhetők.
 2. Online páros konzultációk (egyéni oktatás és kommunikáció privát internetes csatornán). A képzés kb 15 %-ban ilyen módon zajlik, lehetőséged van kérdezni, észrevételeket tenni, saját tanítási stílusodat oktatóiddal együtt felfedezni.
 3. Személyes találkozó (frontális, kis csoportos és egyéni oktatás és kommunikáció a gyakorlati napon).

Tudásod elmélyítése és rutinod megszerzése érdekében kérünk, hogy egyszerre csak egy oktatóképzésre jelentkezz! Amennyiben több oktatóképzést is tervezel elvégezni, kérd egyedi árajánlatunkat a barbi@rhymetime.hu címen! De először csak egy képzésre jelentkezz az alábbi űrlapon!

Az elméleti oktatást online vizsga követi teszt vagy elbeszélgetés formájában, a gyakorlati vizsga pedig a gyakorlati nap után demo óra keretein belül valósul meg. A hallgatók a teljes képzés során értékelést és véleményt kapnak az oktatóktól és akár a többi résztvevőtől is. A legeredményesebb vizsgázó jutalomban részesül.

A vizsgadíjat a képzés díja tartalmazza.

A Rhyme Time elméleti és gyakorlati oktatóképzést egy összegben és részletekben is kifizetheted (az árban van különbség az egyösszegű fizetés javára). Az órához szükséges eszközöket, amennyiben igényt tartasz rá, a kurzus ideje alatt kedvezményes áron megvásárolhatod.

Fizetési módok: készpénz, utalás, kártyás fizetés, utánvét*.

*Amennyiben utánvétes fizetést választasz, a részletfizetésre nincs lehetőség.

Amennyiben úgy érzed, hogy belevágsz a hivatásos oktatásba, éves díjat kérünk Tőled (magánszemély és intézmény között a díjtételben lehet különbség).

Az éves díjat évente egy összegben fizetheted ki.

Az éves díj befizetése feljogosít Téged az Éves Mentor programban való részvételre annak minden extrájával.

Amennyiben a rendelt és a szolgáltatások színvonlát erősíő marketing anyagokat szeretnél igénybe venni, azt természetesen az általunk egyeztetett kedvezményes díj alapján megteheted.

FIGYELEM! Kérlek, ne feledkezz meg arról, hogy amennyiben oktatói tevékenységedből jövedelmed származik, annak adókötelezettségei, járulékos költségei lehetnek, ezek rendezése, számontartása a Te feladatod.

Az éves díj befizetésével/vállalásával jogosult vagy a következőkre:

 • rendszeres online konzultációk, fejlesztések,

 • továbbképzéseken való kedvezményes részvétel,

 • jelentős kedvezmény a Bookfairy autentikus könyveiből, illetve

 • a Rhyme Time termékekből, eszközökből, szolgáltatásokból,

 • területvédelem (a szerződés szerint kizárólag a Jogtulajdonos által előzetesen jóváhagyott helyszínen tarthat mindenki Saját Tanfolyamot, így tudjuk biztosítani, hogy ne kelljen egymással versenyeznetek),

 • Rhyme Time brand és kapcsolódó programnevek használatához való jog,

 • a Te személyes branded és tevékenységed támogatása, mint Rhyme Time oktató (megjelenési lehetőség, bemutatás a weboldalunkon, Facebook oldalunkon, óráidból esemény készítése, óráid órarendbe illesztése.

Őszinték leszünk Hozzád: Baj is, meg nem is.

Azért baj, mert még nincsen rutinod kisgyerekekkel, babákkal, ami nagyon fontos, ha csoportos Rhyme Time foglalkozást szeretnél tartani, viszont, ha van érzéked a kicsikhez, vagy úgy általában az emberekhez, segítségünkkel hamar kialakítod majd a foglalkozás rutint!

Ha az angolod (kiejtésedet is beleértve) és az énekhangod erősebb az átlagnál, nem olyan nagy baj, ha nincs foglalkozávezetői tapasztalatod.

Amennyiben nincs pedagógus végzettséged, vagy nyelvtanári végzettséged, akkor is elvégezheted a képzést. Később a vállalkozásod tevékenységi körei közé lehetőség olyan TEÁOR kódot választani, amihez nem szükséges képzettség.

Máshova nem sorolható egyéb oktatási tevékenység: ez lehetővé teszi számodra tanfolyamok tartását is. A részletekre az üzleti és adminisztrációs modulban kitérünk!

FONTOS! A Rhyme Time módszert és az arra épülő oktatóprogramot úgy alakítottuk ki, hogy az órád minden másodpercére fel tudj készülni az óratervezéstől az adminisztráción keresztül a tényleges órán át a marketingig.

A Rhyme Time oktatóképzések sikeres elvégzése után az óráidat olyan vállalkozási és működési formában végzed, amilyenben szeretnéd. A Rhyme Time alkalmazásba nem vesz Téged. A Rhyme Time brand használatát és a folyamatos mentorálást, fejlesztést biztosítjuk Neked, a gazdasági tevékenységedet viszont tőlünk függetlenül végzed.

Tehát, ahogy fentebb már írtam, a foglalkozások szervezésével és lebonyolításával kapcsolatos jogi, adózási és gazdasági feladatokat kell vállalnod.

A tevékenység intézményes keretek között is folytatható (pl. óvodában, bölcsődében, iskolában), vagy leszerződhetsz egy művelődési házzal, egyesülettel, gyerekekkel foglalkozó szervezettel egyéni vállalkozóként, vagy cégként.

Ezzel a képzésen az üzleti és adminisztrációs modulban részletesen foglalkozunk. Segítünk megtalálni a Hozzád passzoló lehetőségeket, azonban az üzleti tevékenységedért felelősséget nem vállalunk.

Kinek ajánljuk a Rhyme Time oktatóképzését?

 •  Azoknak a szülőknek, akik jól beszélnek és énekelnek angolul, otthon is kétnyelvű nevelésre törekszenek és szeretnék kiegészíteni jövedelmüket, illetve (születendő) gyermekükkel együtt játszani ÉS dolgozni egyszerre.

 • Azoknak az angolul jól beszélő pedagógusoknak, akik szeretnének szakmailag minőségi irányba fejlődni, jövedelmüket kiegészíteni.

 • Azoknak az intézményeknek, amelyekben 6 hónapos kortól 10 éves korig oktatják, nevelik a gyerekeket és szeretnének minőségi (kiegészítő) szolgáltatást nyújtani növendékeiknek.

 • Azoknak a főiskolás/ egyetemista/ frissen végzett, angol szakos pedagógusoknak, akik szívesen dolgoznának kis gyerekekkel tanulmányaik mellett.

A Rhyme Time-ot anyukaként ismertem meg és teljesen magával ragadott. Minden szülői képzésén részt vettem. Amikor Barbi felhívta a figyelmem az oktatóképzés jelentkezési lehetőségére, nem sokat gondolkodtam, azonnal igent mondtam! Kisfiam már ovis, felszabadult egy kis időm, sőt, Jump & Fun foglalkozásaimon részt is vehet. Nagyon büszke vagyok rá és magamra. Maga a képzés hozta a szokásos magas színvonalat.”

Kissné Kalapács Edit, Budapest

„Egy biztos. Nem lehet bárki Rhye Time/Jump and Fun oktató. Ha sikerül a „felvételi vizsgád”, akkor is tanulós hetek, hónapok várnak rád. Ez nem az az 1 napos gyorstalpalós tanfolyam, ami után boldog-boldogtalan „taníthat” akárkit.

Mit ad mégis? Hihetetlenül felkészült oktatókat, olyan hátteret, amihez nincs hozzá fogható. Folyamatos segítséget, akár éjjel is (igen, ezt teljesen komolyan írom), rengeteg tudást, gyakorlati tippeket.

És, hogy mi vár rád a vizsga után? A szuper oktatók mellé egy fantasztikus háttércsapat, egymást segítő hangulat és egy olyan munka, ami anya-családbarát és nem mellesleg a legjobb a világon. A gyermekek odaadó figyelme, szeretete hatalmas energiákat ad, örökké fiatalon tart, na meg fitten. Egyből jönnek a sikererélmények, visszajelzések, de ha mégis bárhol elakadsz-megakadsz, akkor valaki mindig elkapja a kezed és átlendít rajta.
Ebben a csapatban nem csak egy oktató vagy, hanem szinte „családtag”.”

Nagy Renáta, Eger

„A játékos, gyerekközpontú kétnyelvű nevelés mindig nagyon fontos volt nekem. Csináltam, ahogy tudtam, a magam módján, bukdácsolva, kicsit elveszetten. Azt hittem Magyarországon nincs olyan közösség, akikkel egy irányba haladva, kézen fogva tudjuk ezt a mindennapokban alkalmazni. Nagyot tévedtem! Megtaláltam a RhymeTime-ot és azonnal tudtam, hogy ezt szeretném csinálni.

Amikor jelentkeztem Barbinál akkor még nem is tudtam, hogy létezik oktatóképzés, csak írtam neki, hogy valahogy lehet-e csatlakozni az oktatók csapatához? A képzés 2. órájában tudtam, hogy a Jump&Funt is szeretném megcsinálni! Olyan csapat és olyan két mentor van emögött az egész csoda mögött, akik nem kímélik magukat, az idejüket, energiájukat, semmit azért, hogy minél jobban sikerüljön elsajátítani a módszert és igazán profi oktatóvá válni. Persze nem adják ‘ingyen’: amin javítani kell, azt nagyon pontosan és szeretettel megmondják és tudják, hogy mire van szükséged ahhoz, hogy jól sikerüljön minden! Ezen felül igazi jó Barátok lettünk. Köszönöm, hogy része lehetek ennek a csodálatos családnak!”

Bálint Anikó, Nyíregyháza

Miért alapította Petri Barbi a Rhyme Time angol zenebölcsit és miért ajánlja Neked?

Petri Barbara

Petri Barbara

Petri Barbi a Rhyme Time foglalkozásokat 2013-ban, indította el, addigra hat éve dolgozott többnyelvű családoknál nanny-ként és nevelte Félix fiát két nyelven. Azt mindig is tudta, hogy gyermekeit angolul és magyarul is szeretné nevelni, sőt, azt is, hogyan. Ötvözve a zenei nevelés, a játékos szenzomotoros fejlesztés és a szülő-gyerek kötődés erejét.

A közös program, érintés, szórakozás során gyorsabban rögzülnek a dalok és a mozgások, mindeközben a gyerekek is láthatják, hogy a másik nyelv használata egy nagyobb közösségen belül is működik, nemcsak otthon.

„Büszkeséggel tölt el, hogy mostanra Gulácsi Annamária jóvoltából elkészült a tanítási stratégiánk, mindez kiegészült egy hatalmas tudásbázissal sok online elérhető tippel, segítséggel és programokkal, gyermek angol tnfolyamokkal, valamint, nem utolsó sorban egy szuper közösséggel, akikből mi oktatók is naponta töltekezünk lelkileg, hiszen folyamatosan motiválnak és támogatnak a kétnyelvű nevelésben.

Énekesként, pedagógusként és legfőképp anyaként a legnagyobb álmom vált valóra Ancsa védőszárnyai alatt, a Rhyme Time családi nyelviskola felvirágoztatásával.

Mi változott az életemben, amióta Rhyme Time vezetője vagyok?

Gulácsi Annamária

Rhyme Timea boldogság, az örökbefogadott gyermekem. 2016 január óta nevelem, fejlesztem, SZERETEM, melyben saját gyermekeim is hatalmas segítséget nyújtanak. Mindig imádtam tanítani és sosem tudtam eldönteni, hogy gyerekekkel, vagy felnőttekkel szeretnék-e foglalkozni. Most minden korosztályt taníthatok! Mindig imádtam énekelni, de tanítani és, értékesíteni is. Örülök, hogy munkámban most mindezeket ötvözhetem!

Végre nem kell eldöntenem, hogy az Anyaságot, vagy a Karrieremet válasszam. A Rhyme Time jól kidolgozott oktatási és értékesítési stratégiája és családcentrikussága révén ötvözhetem a kettőt. Hálás vagyok a rengeteg szeretetért és elismerésért, amit a családom kap a Rhyme Time-tól.

Miben más a Rhyme Time mint más 2. nyelvátadási módszer?

Gabonyi Eszter (Budapest XI, XII kerület)

2005 óta tanítok angolt és évek óta foglalkozom kisgyerekek oktatásával. Emellett énekelek és hegedülök. Azért szeretem különösen a Rhyme Time-ot, mert mind a szülő, mind a gyerek angolja fejlődik általa, a szülő-gyerek kapcsolatról nem is beszélve. Ez a fajta hozzáállás engem is nagyon megfogott. A Rhyme Time módszer aktivizálja, érdekeltté teszi a szülőt is abban, hogy az angol a mindennapjaik részét képezze.  A Rhyme Time sikerének kulcsa, hogy a szülők rengeteg konkrét, kézzelfogható segítséget kapnak az otthoni nyelvátadáshoz, így egyre önállóbban és aktívabban elő tudják segíteni gyermekük nyelvi fejlődését, és a sajátjukét is.

A Jump&Fun ovis angol foglalkozásokon különösen nagy élmény látni, ahogy a meséken és a dalokon keresztül egyre több dolgot értenek meg és kezdenek el használni a gyerekek angolul.

Nagyon jó érzés visszahallani a szülőktől is, hogy otthon mennyi mindenre emlékeznek a kicsik az órán elhangzott dalokból, szövegekből, mozgásokból. Én is mindig feldobottan megyek haza az órákról, nem cserélném ezt el semmire.

Hogyan segített nekünk a Rhyme Time rakéta sebességre kapcsolni?

Domonics Réka (Budapest XIX kerület)

A zene és az angol gyerekkoromtól az életem része volt: zongora, ének, kéttannyelvű érettségi, külföldi ösztöndíj. Aztán jöttek a gyerekek, lelkesen játszottam velük is angolul, majd a munka és a mindennapok kicsit megnehezítették a dolgom és visszavettem a  kezdeti lendületemből, pláne támogató közösség híján. Egészen mostanáig!

Ancsának, Barbinak és a Rhyme Time módszernek hála, itt a közösség, a játékos angol és az ének „all in one”, így az általam imádott, és gyermekeimnek átadni vágyott képességek újra a mindennapjaink részévé váltak, jobban, mint valaha.

A Rhyme Time jó móka, és általa a szülők is játszi könnyedséggel sajátítják el a baba angolozás, az otthoni nyelvátadás csínját-bínját, sőt online és személyesen is maximális támogatást kapnak. A kicsik pedig észre sem veszik, de már értik és beszélik az angol nyelvet.

Kiváltságnak tartom, hogy a részese lehetek ennek.
Amióta itthon is Rhyme Time-ozunk a gyerekekkel, rakétasebességre kapcsoltunk. Elképesztő, hogy mennyire gyorsan tanulnak és milyen fogékonyak az angolra is. Nagyon élvezik a közös angolozást, és én is! Remélem, másoknak is segíthetek, hogy ők is átéljék ezt a csodát.

Rhyme Time és Jump&Fun – Mindent bele!

Hollósi-Szentpéteri Kati (Dunakeszi)

Örülök, hogy a Rhyme Time nagykövete lehetek. Számomra ez a hivatás „minden-az-egyben”, ami fontos számomra: gyerekek, angol, zene, dalok, tánc!
Imádom az órák minden percét: mondókázunk, énekelünk, táncolunk, sokat nevetünk és közben minden erőfeszítés nélkül, észrevétlenül b
beszivárog az angol nyelv a baba- és mama-szívbe egyaránt!
Több, mint 5 év angoltanítás és több, mint 10 év néptánc-művészet tapasztalatával, nagy elszántsággal és izgatottan csatlakoztam a Rhyme Time csapatához Rhyme Time és Jump & Fun oktatóként 2017-ben.

A szivárvány sokszínűségét tükröző Rhyme Time-nak köszönhetően, én is sokkal tudatosabban nevelem két gyermekemet kétnyelvűen.

Mindezt azért teszem, hogy minél több gyermeknek, beleértve az enyémeket is, lehetősége legyen az anyanyelvén túl, legalább egy másik nyelvet meghitt és biztonságos légkörben, könnyedén és életszerűen magába szívnia.

Így elkerülve a feszélyezett, bátortalan, kreált, és ezáltal sokszor nehézkes nyelvtanulási szituációkat, sok-sok sikerélménnyel és valódi tudással gazdagodva.

Angoltanárként vissza az iskolapadba!

Ráksi Zsófia (Dunaharaszti)

Nagyon örülök, hogy belevágtam az oktatóképzésbe és Rhyme Time és Jump&Fun oktatóként mindig izgatottan várom, hogy elinduljanak a csoportjaim.

A képzésen nem csak én, hanem közvetve az egész családom részt vett: magasabb fokozatra kapcsoltunk a kétnyelvű nevelésben. A gyerekekkel végig csináltuk a Szótanuló és a Mesemondó kihívásokat, együtt énekeltünk, játszottunk, mesét olvastunk, kreatívkodtunk, ugráltunk, szórakoztunk és gyakoroltuk az oktatóképzésen elhangzott tanítási trükköket.

Saját gyerekeimen láttam, hogy mennyit fejlődnek és mennyire tetszik nekik a módszer. Egyre együttműködőbbek is lettek. (Három fiam van.) Már önmagában ezért is megérte!

A képzés rendkívül átfogó, elméleti és gyakorlati részből, többnyire online és otthon elvégezhető feladatokból és néhány kötelező, de nagyon kemény gyakorlati napból áll. A mentorok a vizsgára alázatos munkával készítettek fel.

Meglepő, hogy diplomás angol tanárként is mennyi új ismeretre tettem szert, hiszen én nem gyermekként sajátítottam el az angol nyelvet, hanem iskolapadban tanultam. Nagyon élvezem, hogy a foglalkozásra járó babák, totyogósok és ovisok játékosan, a mozgáson, ritmuson és meséken keresztül ismerkednek meg az angol nyelvvel, én pedig velük együtt fejlődöm tovább hétről hétre. A java még most jön!

Rhyme Time és Jump&Fun – Mindent bele!

Husztáné Acsai Gyöngyvér ‘Gigi’ (Gyúró, Tordas)

Engem már az is meglepett, hogy van felvételi. Hiszen csak angolul tapsikolunk, nem? Ezt most meg akarják tanítani nekem tanfolyam díj ellenében és még a módszertanért felelősséget is vállaljak, szerződéses keretek között?! Kicsit meglepett, hogy Ancsa és Barbi mennyire komolyan veszik a Rhyme Time oktatóképzést!

Nagyon nagyon elszánt voltam, mindenképp meg akartam csinálni a Rhyme Time oktatóképzést, mivel már tapasztaltam előtte, hogy a módszer működik, de azért szerettem volna a feltételeket pontosan megtudni, tudni akartam, hogy milyen lóra is teszek. Ancsa lelkiismeretesen végigvezetett a dokumentumokon, már előre. 

Kezdetben eléggé nehezemre esett azt elhinni, hogy létezik olyan munkaközösség, ahogy bizalommal, megértéssel, támogatással vagyunk egymás felé maximálisan, ahol mindenki édesanya, és ezért tapasztalatból tudja, hogy mit éltél és élsz át a mindennapokban, ahogy egy mindenkiért van és mindenki egy célért, és egy piramis alján taposol valaki másért, mégis, valami közösért! Elég hamar rá kellett döbbennem, hogy ez a fehér holló pedig, a Rhyme Time oktatói csapatát illetően, igenis létezik!

Ahogy arra is rá kellett jönnöm, hogy korántsem csak angolul tapsikolunk. Komoly elvárásokkal kell szembenéznie annak, aki Rhyme Time és Jump&Fun oktató szeretne lenni, ellenben mindehhez minden szakmai és pszichés támogatást és segítséget megkap a mentoroktól. A képzés végére már látszott, hogy barátokat is kapok kollégák mellé és egy egymást segítő közösséget. 

Az oktatóképzés során eldöntöttem, hogy biztosan levizsgázom Jump&Fun oktatóként is, mert, bár a szerelem a Rhyme Time volt, az ovis és kisiskolás gyerekek lelkesedése és a tény, hogy mennyit tanultak a megnézett órákon, lenyűgözött. 

Az egész napos gyakorlati napok voltak a legjobbak! Ugyanennyire kimerítőek is, ahogy a felkészülés is a vizsgákra, de a végeredmény az, hogy tényleg úgy mész el az első órádra, hogy bár izgulsz, de tudod, hogy nem csak egy papír van otthon a falon, hanem tudod, hogy mit csinálsz, hogy csinálod és miért csinálod azt! 

Ráadásul tudod, mert a sok megtekintett óra alatt láttad a saját szemeddel, hogy nem zsákbamacskát árulsz, hanem a módszerek működnek! A gyerekek észrevétlenül sajátítják el az angolt és kommunikálni kezdenek, gátlások nélkül, miközben frenetikusan érzik magukat! 

„Szerettünk volna új színt vinni a családi napközink életébe, ezért elküldtem 2 fiatal kolléganőt a Rhyme Time oktatóképzésre. Nem bántuk meg, jó befektetés volt. A szülők szívesen adnak ki pénzt minőségi angol programokra. Szerencsére, értik, hogy ez nem angol TANULÁS, hanem angolul JÁTSZÁS. Egyébként a kolleginák munka mellett is el tudták sajátítani az elméletet és szerintem előnyükre vált, hogy azonnal a gyakorlatban is kipróbálhatták a jól megszerkesztett, egyedi módszertant! Csak egy szabadnapot kellett kivenniük.”

Szita Klára, Budapest

„Nagyon örülök, hogy megismertelek Benneteket, és hogy a Rhyme Time-hoz csatlakoztunk végül, a gyerekek is nagyon szeretik a tanfolyamokat, online programokat, én is, és persze Benneteket is nagyon!!!

Nagyon szeretek órákat tartani, a Rhyme Time és Jump&Fun foglalkozásokat is nagyon élvezem, és közben itthon is fejlődtünk, ügyesedtünk angolul mindhárom gyerekkel, és ez nagyon nagy részben Nektek is köszönhető.

Kívánok további sok sikert, jó ötleteket, sok energiát a megvalósításukhoz!”

Domonics Réka, Budapest

„Jump&Fun…az jutott eszembe, hogy ez a szópár tökéletesen passzol az oktatóképzéshez is. Jump, azaz ugrás egy új területre, ugrás a kétnyelvű nevelés és a korai nyelvi fejlesztés színes világába. Fun, mint móka és szórakozás, izgalmas tananyagokkal, inspiráló feladatokkal. El sem tudtam képzelni, vajon hogy zajlik egy ilyen képzés, és minden várakozásomat felülmúlta.

Nagyon élveztem ezt a 3 hónapot, hétről hétre alig vártam az újabb kihívásokat. A felépítése is nagyon tetszett, fokozatosan terelgetett az oktatóvá válás útján. Anyaként és emberként is gazdagodtam, nemcsak új ismeretekkel, de új barátokkal és egy különleges közösséggel.
A mentorálás: csillagos ötös. 100 %-os visszajelzést kaptam mindig a munkámról. Építő kritika, szuper javaslatok, ötletelés, humor és a nap bármely időszakában rendelkezésre állás!!!! És ez a vizsgát követően sincs másképp, sőt!

És milyen az oktatói lét? Családbarát, mozgalmas, meglepetésekkel teli, persze időnként kacifántos, de mindenképp érdemes belevágni.
Alig várom, hogy a Rhyme Time oktatóképzés megnyissa online kapuit!

Mayer Veronika, Mosonmagyaróvár

Rhyme Time oktatóképzések tartalma

AKCIÓ249 990 FtModulonként 37.500 Ft (Eredeti ár 275.000 Ft)
 • 4 oktatói modul (tanítói elmélet, gyakorlat, nyelvhasználat,marketing)
 • A zenei nevelés fontossága a kora gyermekkori nyelvátadásban (webinárium)
 • Baby English Mind Map (letölthető elmetérkép, dalsegédlet)
 • Rhyme Time Lyrics (letölthető dallista és mondókapuska)
 • Rhyme Time képzés 12 db módszertani anyaga (tartalma függ a képzés fajtájától: babás, totyogós vagy ovis foglalkozásokat fogsz-e tartani)
 • Dr. Hasznos Andrea PhD: Baba angol – A módszer és játékos gyakorlatok (e-book)
 • Dr. Hasznos Andrea PhD: Baba-mama szótár (e-book)
 • Baba angol szituációs infócsomagok (interaktív digitális tananyag)
 • Óratervező segédlet (digitális termék)
 • Rhyme Time oktatói mentor csoport klubtagság (interaktív digitális szolgáltatás)
 • Bán Annamária: Nevelj kétnyelvű gyereket (nyomtatott könyv)
 • Angol dalok, mondókák zenei audio fájljai
 • Fekete bárány kézbáb
 • Brandépítő és erősítő használati eszközök
 • Üdvözlő ajándék (meglepetés a kezdőcsomagban)
 • Vizsga ajándék (meglepetés a gyakorlati vizsga letételekor)
 • Ingyenes kiszállítás (fizikai termékek a kezdőcsomagban)

Az aktuális képzéssel kapcsolatos fontos tudnivalók, kérlek, olvasd el!

A jelentkezési határidő rövidsége miatt kérhetsz részletfizetést a tanfolyam díjára és a befizetéseket – egyéni elbírálás alapján – csúsztathatod. Az éves díjat a sikeres vizsgád letétele és a szerződés megkötése után kell (először) befizetned.

Az elméleti képzés előzetesen egyeztetett időpontban, várhatóan 2019 szeptemberében kezdődik. Az első két modulvizsgát a személyes találkozóig (gyakorlati tréningnapig) sikeresen le kell tenned. Amennyiben a két vizsgát nem teljesíted, lehetőséged van utóvizsgát tenni a gyakorlati tréning napjáig.

A harmadik vizsgát a gyakorlati tréning napon teszed le. Amennyiben ezt a vizsgát nem teljesíted, lehetőséged van utóvizsgát tenni a záróvizsgáig egy előre megbeszélt időpontban.

A vizsgákról a zárt oktatói csoportunkban természetesen beszélünk részletesen is, elöljáróban annyit, hogy élesben kell majd kipróbálnotok magatokat és nagyon fogjátok élvezni.

A képzésen nem csak az elmélet és gyakorlati tudást kapod meg, hanem egy kezdő eszközkészletet is. Ezekbe tehát később már nem kell befektetned, „órára kész” vagy a tréning végére.

Ha esetleg úgy döntenél, vagy úgy döntenénk – sikertelen vizsga esetén -, hogy mégsem vagy a vizsga pillanatában alkalmas a Rhyme Time magas színvonalának megfelelő órákat tartani, akkor több lehetőség közül választhatsz:

1. A mentorprogram keretein belül segítünk Neked a fejlődésben és később újra megpróbálhatod a záróvizsgát. A közben felduzzadt szakmai tudásod gyermeked angoljának fejlesztésére fordítod. Szerintünk már önmagában ez megéri. Ennek a sokszorosát költenéd el később magán angol tanárra meg nyelvvizsgafelkészítőre.

2. Nem tartasz foglalkozásokat, így nem fizeted a védjegyhasználati díjat. Elméleti tudásodat felhasználod arra, hogy magatoknak és másoknak segíts a Rhyme Time elméleti módszertanának elsajátításában. Lehetőséged van a Rhyme Time eszköztárának értékesítésére is. Ezekről a képzés során alapos ismereteket szerzel.

Ha az oktatóképzésünkre jelentkezel, valószínű, hogy ismered már a Rhyme Time módszert és a munkásságunkat. Ha gyermekeddel Rhyme Timerek vagytok, a módszer és programjaink gyakorlati hasznát és sikerességét is tapasztaltad már.

Úgy gondoljuk, hogy az itt megszerzett – és gyermekeidnek átadható – tudás, saját magad angoljának minőségi fejlesztése, a képzés tanyagához tartozó eszköztár, könyvek, ajándékok „érnek annyit”, hogy elgyere a képzésre, még akkor is, ha nem a foglalkozások tartásából fogsz megélni.

Mindemellett nagyon szeretnénk, hogy már középhosszú távon is megtérüljön ez a befektetés, ezért már most adunk egy kulcsfontosságú feladatot:

Kérlek, előre készítsd fel környezeted arra, hogy órákat fogsz tartani. Keresd meg a számodra ideális helyszínt (szívesen konzultálunk is Veled erről), vedd sorra a környékbeli anyukákat, illetve azokat a csomópontokat, ahol kisgyerekes családok megfordulnak. Mérd fel a terepet! Hányan járnának Hozzád szívesen órára?

Ha megtaláltad a helyszínt is, jöhet a matek!

A helyszín és a védjegyhasználati díj költségét vond le a várható bevételedből (jelenleg 1.200-1.500 Ft/fő közötti összegbe kerülnek a Rhyme Time és Jump&Fun órák, a bérletes fizetés a családoknak kedvezőbb). A vállalkozási formádnak megfelelő költségeiddel is számolj!

Fontos! Bevételszerzésedet nem csak a foglalkozások tartásával, de a nagyon széles palettájú eszköztár és könyvek értékesítésével is jelentősen növelheted. 

Jelentkezés 2021. szeptember 12-ig!

Hogy sikeresen felkészülj az oktatóképzésre a következőket javasoljuk: