Stay motivated for the whole year!

Minél több új dolgot próbálok bevezetni az új évben, vagy egy új időszakra, annál inkább lehetetlennek tűnik idővel teljesíteni… ezért idén, 2017-ben szeretném lazábbra venni, ám annál eredményesebbre a játékos itthoni angolozást!

Három dolgot tűztem ki magunknak, melyekből HA MÁR EGY TELJESÜL IDÉN, ÉN BOLDOG LESZEK!

Tarts velünk, válaszd ki ami számodra leginkább „tarthatónak” tűnik és vágjunk bele!

1. Minden hétre új élmény

Heti egy élményt szeretnék feljegyezni és gyűjteni egy üvegbe. Ez szerintem viszonylag könnyen tartható, ami ebben engem segíteni fog:

  • jól láthathó helyre fogom tenni az üveget és szép színes post-iteket fogok használni;
  • beavatom a fiúkat, számolni és BESZÁMOZNI is fogjuk a cetliket és év végére egy nagy közös jutalmat is megbeszélünk;
  • megpróbálok készíteni egy 52 rublikás kis „haladási naptárat”, ahol a fiúk ikszelik majd be, hogy hol tartunk, így még inkább közös projekt lesz.

Mit szólsz?

2. Fejlesszük a gyenge pontokat!

Nálunk az éneklés megy legjobban, a meseolvasás áll a második helyen és a kézműveskedés a sereghajtó. Ezért idén ERRE a területre szeretnék rágyúrni, ezzel fejlesztve magamat is kicsit! 😉 Nálatok melyik megy legkevésbé? Meg tudnád nevezni?

  • fejből tudni énekeket, mondókákat?
  • könyvet lagozgatva angolul is olvasni?
  • napi rutintevékenységek közben átváltani angolra?
  • mások előtt angolozni?
  • kézműves ötleteket találni?

Válaszd ki, melyikben szeretnél fejlődni idén!

3. Menjünk angol nyelvű közösségbe!

Olyan közösséget szeretnék találni mindhárom gyerekemnek, ahol hallják és használhatják az angolt! Ez megvalósítható magyar gyerekek közt is, de akár itt élő külföldiekkel is.

Ákossal (3,5) anno jártunk expat play group-ra, amit nagyon élvezett, most számára a Jump&Fun órák jelentik az angol forrást.

Félix (5,5) angol színjátszócsoportba jár már egy éve, amit nagyon élvez.

Ádámmal pedig a Rhyme Time órák előtt-után használjuk az angolt.

Azt hiszem, MEGTARTANI egy jó szokást is lehet célkitűzés egy új évre, nem? 🙂

Te vajon merre indulhatsz, hogy angol játszópajtásokra lelj? Gyere és keress „társat” a Rhyme Time Families since 2017 csoportban!
Kívánom, hogy az új év számotokra is sok örömteli és meglepetésekben gazdag közös játékot hozzon! Ha már jártok Rhyme Time-ra, akkor gyertek továbbra is, hiszen jönnek az új dalok, új mozgásformák! Ha pedig még nem próbáltátok ki, akkor gyertek!

Szeretnél tippeket a játékos otthoni angolozáshoz?

Akkor amit keresel, az a Baby English TTT Mind Map!

Baby Engligh Mind Map minta kép

Mind Map egy közismert és nagyon egyszerűen átlátható és használható tanulási segédlet, mely a felsorolásos listával ellentétben egy rápillantásra is átfogó képet ad a lehetőségekről. A TTT pedig a Top Ten Topics rövidítése.

Ezt a könnyen átlátható ábrát, melyen 10 téma közül választhatsz, elhelyezheted a gyerekszoba falán, vagy akár a hűtőre tapaszthatod egy mágnessel, így igazán könnyű lesz játékot választanod aznapra! Minden témához néhány játékötlet, 1-2 kapcsolódó mondóka és egy kedves ábra tartozik, így akár a kicsivel együtt is választhattok!