Usborne Olvasásra Nevelés Program

A rendszeres kimozdulás anyának és babának is jót tesz minden héten! De a program mellett az otthoni játékba is kezdjétek el beépíteni azt, amit hazavisztek! Sokszor a még beszélni nem tudó babákhoz nehéz egész nap beszélni, mindent körülírni – valljuk be – sokszor fárasztó vagy unalmas lehet, miközben még nem sok választ kapunk. Az angol mondókák és játékok új színt visznek a közös időtöltésbe. Ne zavarjon, ha nincs jó hangod, a kisbabádnak a Te hangod a legszebb és a legmegnyugtatóbb! A simogatós-csikizős-lábujjszámolgatós mondókákat akár minden pelenkázáskor előveheted, az állatnevek és állathangok előbukkanhatnak, mikor plüss állatokkal játszotok. A színes angol babakönyvek és képes szótárak pedig neked is új témákat adnak, amikről mesélhetsz a picinek.

Ezen könyvek beszerzéséhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani. Az élet úgy hozta, hogy pont a Rhyme Time program indításával egy időben ismerkedtem meg az angliai Usborne kiadó könyveivel, melyeknek magyarországi forgalmazásával, terjesztésével azóta is foglalkozom. Az Usborne több, mint 40 éve ad ki gyönyörűen illusztrált, minőségi gyerekkönyveket a 0-14 éves korosztálynak.

Szeretnél tippeket a játékos otthoni angolozáshoz?

Baby Engligh Mind Map minta kép

Akkor amit keresel, az a Baby English TTT Mind Map! A Mind Map egy közismert és nagyon egyszerűen átlátható és használható tanulási segédlet, mely a felsorolásos listával ellentétben egy rápillantásra is átfogó képet ad a lehetőségekről. A TTT pedig a Top Ten Topics rövidítése.

Ezt a könnyen átlátható ábrát, melyen 10 téma közül választhatsz, elhelyezheted a gyerekszoba falán, vagy akár a hűtőre tapaszthatod egy mágnessel, így igazán könnyű lesz játékot választanod aznapra! Minden témához néhány játékötlet, 1-2 kapcsolódó mondóka és egy kedves ábra tartozik, így akár a kicsivel együtt is választhattok!

Otthoni angolozáshoz nézd meg, melyek a Rhyme Time-ra járó anyukák kedvenc mondókás könyvei!