Mi változott az életemben amióta Rhyme Time oktató vagyok?

Gulácsi Annamária (Budapest X, XIII, XIV, XV kerület)

Rhyme Time és Jump&Fun a kiteljesedés. Az örökbefogadott gyermekeim. Hálás vagyok, hogy a családommal együtt neveljhetjük, fejleszthetjük, SZERETHETJÜK. Angol és holland szakon végeztem az egyetemen, mindig is imádtam tanítani és sosem tudtam eldönteni, hogy gyermekekkel, vagy felnőttekkel szeretnék foglalkozni. Most nem is kell! A hozzánk járó kicsiket és szüleiket is taníthatom.

Mindig is imádtam énekelni, de tanítani és rendszereket fejleszteni is, és ezek között sem tudtam dönteni. Most ezt sem kell!

És utoljára, de nem utolsósorban, sosem tudtam eldönteni, hogy az Anyaságot, vagy a Karrieremet részesítsem-e előnyben. A Rhyme Time révén ötvözhetem a kettőt. Egy álmom vált valóra! Hálás vagyok ezért a rengeteg szeretetért, amit a családom kap a Rhyme Timerektől.

Miért imádom én, Petri Barbi a Rhyme Time módszert és a foglakozásokat és miért ajánlom Neked?

Petri Barbara

Petri Barbara (Budapest III, XIII kerület,Dunakeszi,Veresegyház)

A Rhyme Time foglalkozásokat 2013-ban, indítottam el, addigra már hat éve dolgoztam többnyelvű családoknak nanny-ként és neveltem Félix fiamat két nyelven. Azt mindig is tudtam, hogy gyermekeimet kétnyelvűen szeretném nevelni, sőt, azt is, hogyan. Ötvözve a zenei nevelés, a játékos szenzomotoros fejlesztés és a szülő-gyerek kötődés erejét.

A közös program, érintés, szórakozás során gyorsabban rögzülnek a dalok és a mozgások, mindeközben a gyerekek is láthatják, hogy a másik nyelv használata egy nagyobb közösségen belül is működik, nemcsak otthon.

Büszkeséggel tölt el, hogy monstanra mindez kiegészült a sok online elérhető tippel, segítséggel és tanfolyamokkal, és nem utolsó sorban egy szuper közösséggel, akikből mi oktatók is naponta töltekezünk lelkileg, hiszen folyamatosan motiválnak és támogatnak a kétnyelvű nevelésben.

Énekesként, pedagógusként és legfőképp anyaként egy álmom vált valóra a Rhyme Time játékos angol baba-mama nyelvátadás módszerének megalkotásával, fejlesztésével és átadásával.

Hogyan segített nekünk a Rhyme Time rakéta sebességre kapcsolni?

Domonics Réka (Budapest XVII, XIX kerület)

A zene és az angol gyerekkoromtól az életem része volt: zongora, ének, kéttannyelvű érettségi, külföldi ösztöndíj. Aztán jöttek a gyerekek, lelkesen játszottam velük is angolul, majd a munka és a mindennapok kicsit megnehezítették a dolgom és visszavettem a  kezdeti lendületemből, pláne támogató közösség híján.

Egészen mostanáig! Barbinak és a Rhyme Time módszernek hála, itt a közösség, a játékos angol és az ének “all in one”, így az általam imádott, és gyermekeimnek átadni vágyott képességek újra a mindennapjaink részévé váltak, jobban, mint valaha.

A Rhyme Time jó móka, és általa a szülők is játszi könnyedséggel sajátítják el a baba angolozás, az otthoni nyelvátadás csínját-bínját, sőt online és személyesen is maximális támogatást kapnak. A kicsik pedig észre sem veszik, de már értik és beszélik az angol nyelvet.

Kiváltságnak tartom, hogy a részese lehetek ennek.
Amióta itthon is Rhyme Time-ozunk a gyerekekkel, rakétasebességre kapcsoltunk. Elképesztő, hogy mennyire gyorsan tanulnak és milyen fogékonyak az angolra is. Nagyon élvezik a közös angolozást, és én is! Remélem, másoknak is segíthetek, hogy ők is átéljék ezt a csodát.

Rhyme Time és Jump&Fun – Mindent bele!

Hollósi-Szentpéteri Kati (Dunakeszi)

Örülök, hogy a Rhyme Time nagykövete lehetek. Számomra ez a hivatás „minden-az-egyben”, ami fontos számomra: gyerekek, angol, zene, dalok, tánc!
Több, mint 5 év angoltanítás és több, mint 10 év néptánc-művészet tapasztalatával, nagy elszántsággal és izgatottan csatlakoztam a Rhyme Time csapatához Rhyme Time és Jump & Fun oktatóként 2017-ben.

Imádom az órák minden percét: mondókázunk, énekelünk, táncolunk, sokat nevetünk és közben minden erőfeszítés nélkül, észrevétlenül beszivárog az angol nyelv a baba- és mama-szívbe egyaránt! Ráadásul a szivárvány sokszínűségét tükröző Rhyme Time-nak köszönhetően, én is sokkal tudatosabban nevelem két gyermekemet kétnyelvűen. Köszönöm.

Mindezt azért teszem, hogy minél több gyermeknek, beleértve az enyémeket is, lehetősége legyen az anyanyelvén túl, legalább egy másik nyelvet meghitt és biztonságos légkörben, könnyedén és életszerűen magába szívnia.

Így elkerülve a feszélyezett, bátortalan, kreált, és ezáltal sokszor nehézkes nyelvtanulási szituációkat, sok-sok sikerélménnyel és valódi tudással gazdagodva.

Miben más a Rhyme Time mint más 2. nyelvátadási módszer?

Gabonyi Eszter (Budapest II, XI, XII kerület)

2005 óta tanítok angolt és évek óta foglalkozom kisgyerekek oktatásával. Emellett énekelek és hegedülök. Azért szeretem különösen a Rhyme Time-ot, mert mind a szülő, mind a gyerek angolja fejlődik általa, a szülő-gyerek kapcsolatról nem is beszélve. Ez a fajta hozzáállás az, ami engem nagyon megfogott.

A Rhyme Time módszer aktivizálja, érdekeltté teszi a szülőt is abban, hogy az angol a mindennapjaik részét képezze.  A Rhyme Time sikerének kulcsa, hogy a szülők rengeteg konkrét, kézzelfogható segítséget kapnak az otthoni nyelvátadáshoz, így egyre önállóbban és aktívabban elő tudják segíteni gyermekük nyelvi fejlődését, és a sajátjukét is.

A Jump&Fun ovis angol foglalkozásokon különösen nagy élmény látni, ahogy a meséken és a dalokon keresztül egyre több dolgot értenek meg és kezdenek el használni a gyerekek angolul.

Nagyon jó érzés visszahallani a szülőktől is, hogy otthon mennyi mindenre emlékeznek a kicsik az órán elhangzott dalokból, szövegekből, mozgásokból.

Én is mindig feldobottan megyek haza az órákról, nem cserélném ezt el semmire.

Az angol az életem, kétnyelvű gyermekként és kétnyelven nevelő édesanyaként is

Bálint Anikó (Nyírbátor, Nyíregyháza)

Nagyon hálás szívvel gondolok arra, hogy megadatott nekem, hogy 1 éves korom óta az angol szerves részét képezi az életemnek, valóban kétnyelvűen nevelkedhettem és második anyanyelvemnek tekintem. A világra nyitott, érdeklődő, kreativitásra törekvő, pozitív gondolkodású, segítőkész ember igyekszem lenni, amit nagy mértékben a kétnyelvűségnek is tulajdonítok, hiszen alapvetően meghatározza a gondolkodásomat.

Két csodálatos gyermek édesanyja lehetek, akik jelenleg 2 és 4 évesek és születésük óta kétnyelvűen igyekszem nevelni őket. Kalandos és kihívásokkal teli út ez számunkra, ami rengeteg csodát rejt magában. Viszont egyedül, segítség nélkül nehezen kivitelezhető. Amikor erre rájöttem megtaláltam a RhymeTime-ot, Barbit és Ancsát, akik annyira úgy gondolkodnak ahogy én, hogy azonnal csatlakoznom kellett a csapathoz.

A RhymeTime foglalkozásokon nagy élvezettel követem, ahogy a szülők együtt fejlődnek a gyerekekkel, tanulják a dalokat és hatalmas mosollyal az arcukon vesznek részt a játékokban. Fantasztikus látni, ahogy a gyerekek magukba szívják az angolt, és már egészen pici koruktól élvezik az órákat. A Jump&Fun egy másik fajta kihívás, hiszen itt a gyerekek már önálló kis egyéniségekként vesznek részt szülők nélkül. Itt már tényleg én adom át nekik az angolt és ez nagy megtiszteltetés. Küldetésem, hogy itt Nyíregyházán is felfedezzék a családok a RhymeTime és a Jump&Fun csodát.

Rhyme Time és Jump&Fun – A titkos tündérvilág

Mayer Veronika (Mosonmagyaróvár)

Az angol nyelv kislány korom óta a szívem csücske. Ma – nyelvtanárként – olyan foglalkozásom van, amit nagyon szeretek. Két csodálatos kislány, Luca és Julcsi büszke anyukája vagyok. Luca születése után fejest ugrottam az ismeretlenbe, a kétnyelvű nevelés világába. Hálás vagyok az életnek és a férjemnek, hogy belevágtunk, és megismerhettem ezt a csodákkal átszőtt világot.

Megfizethetetlen ajándék és titkos kapocs ez számunkra, ami persze nehézségeket is rejteget. Ezen az úton botlottam a Rhyme Time-ba.

A Rhyme Time és a Jump&Fun különleges módszerek. A foglalkozásokon az angol nyelv a gyerekek „tündérvilágán” keresztül jelenik meg. Sok játékkal, zenével, mozgással és mesével. Otthon pedig a számukra legfontosabb személy, a szülő bevonásával és segítségével együtt „tanulhatnak” és fejlődhetnek. Mindez egy szuper, támogató, motiváló csapattal a háttérben.

Mosonmagyaróváron és környékén tartott óráimon, Jump&Fun és Rhyme Time oktatóként ötvözhetem mindazt, ami inspirál: a zenét és éneklést, az angol nyelvet, a táncot és a jó könyveket.

Boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a küldetésnek.

Rhyme Time és Jump&Fun – Imádom játékos varázsköntösbe öltöztetni az angolt a gyerekeknek

Husztáné Acsai Gyöngyvér – Gigi (Érd, Tordas, Gyúró)

Egy ideig a párizsi Disneylandben dolgoztam animátorként angolul és franciául. Ebben az életszakaszban, az animátori szerepkörben fogalmaztam meg először, hogy, mivel a lelkemben örök gyerek vagyok, szeretnék minden gyerek arcára mindig mosolyt csalni!

Kisfiunkat, Danit, születésétől fogva magyar és angol nyelven neveljük. A kétnyelvű nevelés – ami egyébként egy elég összetett, tervezést és következetességet igénylő, játékos varázsköntösbe öltöztetett feladat – vezetett el a Rhyme Time-hoz és hozta meg a választ a kérdésre, ami már évek óta foglalkoztatott: – Mi lesz a hivatásom, amit anyai minőségemben is végezhetek, és mégis, használhatom, bővíthetem az eddig megszerzett tudásomat, diplomámat?

Rhyme Time és Jump&Fun oktatóként lehetőségem van ötvözni szakmai tudásom és két nyelven nevelő Édesanya szerepem! Imádom, hogy otthon és az órákon is sokat énekelhetek, játszhatok, taníthatok angolul. A legrosszabb napon is visszaadja az életkedvemet a gyerekekkel való játékos angolozás és a velük elért sikerek.

Nem csak munkát találtam, hanem hivatást, missziót és egy olyan támogató közösséget, amiről nem is álmodtam.

Amerikából jöttem, mesterségem címere…

Vaday Zsófia (Kerepes, Mogyoród)

2019-ben lettem Jump&Fun oktató, de a gimnázum óta a gyerekekről és az angolról szól az életem. A kemény kétnyelvű gimnáziumi évek emléke meghatározó szerepet játszott az életemben, többek között ez indított el 2018-ban született kisfiam kétnyelvű nevelésének útján.

Egyetemistaként régi álmomat válthattam valóra: Amerikában élhettem és dolgozhattam, mint au-pair. Az Amerikában töltött időszak rengeteg élménnyel gazdagított és az iskolai nyelvtudást aktív nyelvhasználattá edzette.

Évekig magyar és külföldi családoknál dolgoztam, nanny-ként. Kisfiam, Zsombi születése előtt egy kétnyelvű magánóvodában volt lehetőségem az angol nyelv átadására, ahol a gyerekek tőlem sajátíthatták el az angol nyelvet az óvodai élet részeként; dalok, mesék, játékok, valamint a mindennapos  interakciók révén.

Néhány hónapja voltam otthon kisfiammal, mikor rátaláltam a Rhyme Time-ra, a Jump&Fun-ra és Petri Barbarára. Szerelem volt első látásra és azonnal magába szippantott a módszer, amellyel könnyen azonosultam. Hivatásommá vált, hogy lakóhelyemen, Kerepesen is megismertessem  és megszerettessem az angol nyelvet a gyerekekkel, ezzel a különlegesen vidám és hatékony módszerrel.

A háromnyelvű kislányom a legfőbb bizonyítéka annak, hogy a Rhyme Time módszer működik – már Ausztriában is

Bognár Bernadett (Bécs)

Ausztriában élek a családommal. Férjemmel két kislányunk van, akiket 3 nyelven nevelünk.

Az idegen nyelvek fontossága és a többnyelvű nevelés hatékonysága soha nem volt kérdés számomra. Magam is három idegen nyelven beszélek folyékonyan; angolul, franciául és németül.

Kétdiplomás közgazdászként multinacionális cégeknél dolgoztam, ahol az angol volt a cég kommunikációs nyelve, továbbá francia/angol nyelvterületeken élő vevőkkel voltam napi szintű kapcsolatban.

Mindig ámulattal néztem, hogy a kicsik mennyire természetesen, erőlködés nélkül sajátítanak el egyszerre több nyelvet. Én is meg szerettem volna adni ezt a csodát, ezt a könnyedséget, természetességet a gyermekeimnek. A Rhyme Time módszerrel pedig játékosan, nevetve, szoros baba-mama kapcsolódással sikerült is. A Rhyme Time kihívások során persze én is rengeteget tanultam, fejlődtem, mivel egy kisbaba mellett a business English-nek nem sok hasznát vettem.

Oktatóként szeretném minél több babának és kis ovisnak átadni az angol nyelv dallamosságát, játékosságát, úgy ahogy saját gyermekeimnek is nap, mint nap.

Szakfordító és tolmács édesanyaként hódított meg a Rhyme Time és a Jump&Fun

Pásztor Gréta (Tata, Vértesszőlős)

Angol és német szakos bölcsész és tanár, valamint szakfordító és tolmács vagyok. A zene és a nyelvek szeretete kiskorom óta végigkísér. 12 évig voltam mazsorett, majd különböző táncokat próbáltam ki. Évekig voltam au pair és bébiszitter német és többnyelvű családoknál itthon és külföldön.

Petri Barbi vidám Rhyme Time óráira a kislányom 18 hónapos korában kezdtünk el járni, és elbűvölt, hogy ilyen pici totyogósként már néhány alkalom – és persze otthoni közös angol éneklés és mondókázás, beszélgetés – után mennyi mindent megért angolul is. Gulácsi Annamária fergeteges – egyszerre játékos és mégis nagyon tudatos – Jump and Fun óráinak látogatása során láthattam testközelből, hogy mennyivel könnyebb ezzel a „gyerekbarát” módszerrel egy második nyelvet elsajátítani, mint az iskolában, jóval szárazabban, „kötelezően” megtanulni azt.

Mivel a két módszer nyelvtanárként és édesanyaként is azonnal meggyőzött, elvégeztem a Rhyme Time és Jump&Fun oktatóképzéseket

Vallom, hogy szülőként a legjobbat azzal tehetjük, ha a lehető legkorábbi, a gyermekünk számára még szinte észrevétlen idegennyelv-átadás mellett döntünk. Az angol a világon mindenhol jolly joker.

Rhyme Time oktatóként sokkal sikeresebben tudom átadni az anyanyelvem kislányomnak és tanítványaimnak

Cynthia Hevessy (Budakeszi, Budaörs, Budapest XXII. XI.)

Kanadában születtem és nőttem fel. 2018-ban költöztem haza, Magyarországra, az akkor 5 hónapos kislányommal és nagyon szeretünk itt élni.

Az angol, a magyar és a francia mellett, több nyelv tanulásába is belekezdtem az évek alatt: spanyol, olasz és német.

Bár már korábban elhatároztam, hogy a gyerekemet kétnyelvűen szeretném felnevelni,  a magyar nyelvtanulási állapotokat megismerve döbbentem rá igazán, hogy milyen nagy előnye van annak, aki több nyelven magabiztosan ért és beszél.

Ezért kezdtem el olyan foglalkozásokat keresni, amik angolul folynak, vagy angolt tanítanak kisbabáknak. Mert, habár én is angolt tanítok és anyanyelvem az angol, profiktól szerettem volna tanulni.

Ekkor rátaláltam a Rhyme Time angol zenebölcsi foglalkozásokra. Az első alkalom után elhatároztam, hogy én is Rhyme Time oktató szeretnék lenni, hiszen ez a világ legjobb munkája! Ének, zene és angolozás egyben, egy remek módszerre alapozva, ami tényleg működik? Nem is találtam mást amit a Rhyme Time-hoz lehetne hasonlítani.

Annyira hálás vagyok Gulácsi Annamáriának és Petri Barbarának, hogy a csapathoz tartozhatom és bátran, tudatosan adhatom tovább én is az angol nyelvet más kisgyermekeknek!

Szeretném a győri családokat segíteni az angol nyelvátadásban, úgy, ahogy az én családomat segíti évek óta a Rhyme Time közössége

Sarlósiné Verpec Enikő (Győr)

9 évesen kezdtem angolul tanulni, szerencsére rendkívüli tanáraim voltak, megszerettették velem a nyelvet. Kicsi koromtól zenélni is tanultam, a zeneiskola vonószenekarával 13 évesen külföldre mentünk, itt éreztem meg először, hogy mire is való az angol: hogy kommunikálni tudjunk olyanokkal, akik nem tudnak magyarul.

Gyerekkoromban ismertem egy lányt, akinek orosz volt a nagymamája és ők csak oroszul beszéltek egymással. Ez mély nyomot hagyott bennem. Éreztem, hogy hatalmas ajándék, hogy egy gyermek minden nehézség nélkül elsajátíthat egy második nyelvet, ugyanúgy, mint a magyart.

Amikor a kislányomat vártuk, tudtam, hogy szeretném kétnyelvűen nevelni, és megadni neki ezt a csodálatos ajándékot. Így vágtunk bele a Rhyme Time online kihívásaiba. Rengeteg segítséget kaptunk, ráadásul egy fantasztikus közösség tagjaivá váltunk. Hanna pedig, az éneklés, a mondókázás, a könyvek segítségével észrevétlenül és játszva szívta magába az angolt.

Szerettem volna, ha Győrben is megkaphatnák az anyukák azt a támogatást a kétnyelvű neveléshez, amit én kaptam, ezért jelentkeztem az oktatóképzésre, és nagyon boldog vagyok, hogy segíthetem a családokat ezen a kihívásokkal teli, de csodálatos kétnyelvű úton.

Család, gyerekek, hivatás = Jump&Fun

Dr. Polgáriné Szilágyi Edit (Debrecen és környéke)

Büszkén mondom magam a Jump and Fun csapat tagjának. Boldog vagyok, hogy rátaláltam Petri Barbira és Gulácsi Ancsára, akikre őszinte tisztelettel és szeretettel gondolok. Az általuk kidolgozott módszer a haladó angol nyelvhasználóknak is kiváló.

Hatévesen kezdtem angolul tanulni, német kéttannyelvű gimnáziumba jártam. A két nyelv azóta is meghatározza az életem.  Az angol nyelv családom mindennapjainak része, ott van, ha játszunk, ha sütünk-főzünk, ha a fürdőkádban pancsolunk. Gyakorló anyukaként  eddig mindig újabbnál-újabb saját ötlettel kellett előrukkolnom, hogy motiváljam a gyerkőceimet.

Végre, nem vagyok egyedül. Közösségünk sosem hagy magamra, jobbnál-jobb ötletek, értékes javaslatok érkeznek. Minden adott, ami a nyelvtanuláshoz (nyelvátadáshoz) szükséges: szakértelem, tapasztalat, minőségi angol gyerekkönyvek és eszközök, különleges foglalkozások. A Rhyme Time és a Jump&Fun módszere igazi tudástár, kortalan és korlátlan.

Nyelvtanárként sokszor szembesültem azzal, milyen merevek és gátlásosak a gyerekek, ha idegen nyelven kell beszélniük. A Jump and Fun foglalkozások során azonban éppen erre fektetünk nagy hangsúlyt, hogy a kicsik felszabadultan, bátran és örömmel értsenek és beszéljenek angolul.

A siker kulcsa a jó hangulatú nyelvátadás otthon és a foglalkozásokon – Rhyme Time és Jump&Fun

Ráksi Zsófia (Dunaharaszti)

Angol-néprajz szakos tanárként végeztem a Debreceni Egyetemen, ezután dolgoztam Cipruson és Angliában pár évet. A zene és a tánc gyermekkorom óta az életem része, ének-zenei tagozatos általános iskolába jártam, kórusban énekeltem és 17 évig néptáncoltam. Már az egyetemi évek alatt elkezdtem angolt tanítani.

Háromgyerekes anyukaként teljesen más került számomra a figyelmem középpontjába, mint a gyermekeim születése előtt: a legjobbat szeretném nyújtani nekik. Ez gyökeres szemléletváltást követel. Most már az a fontos, hogy a saját tudásomat hogyan tudom átadni nekik a legélvezetesebben, azért, hogy később minél könnyebben boldoguljanak az életben.

A kétnyelvű nevelés és a nyelvátadás iránt az ikerfiaim születése óta kezdtem el érdeklődni és a keddi LIVE adásokat követni a Facebookon. A harmadik fiam születésekor jött meg igazán a bátorságom a kétnyelvű neveléshez, amikor először vettem részt a Szótanuló és Mesemondó kihívásban. Biztos voltam benne, hogy ezzel tudom a fiaimmal megszerettetni az angol nyelvet.

Óriási sikereket értem el mindhárom gyerekkel, ami számomra bizonyította a módszer működőképességét. Ezért is döntöttem úgy, hogy szeretnék Rhyme Time és Jump & Fun oktató lenni, hogy több gyereknek át tudjam adni az angol nyelvet egy jó hangulatú közegben. Így mindenki nyer: a gyerekeim élvezik az angolozás összes előnyét, én pedig könnyebben össze tudom egyeztetni a családot és a munkát.

A világ gyorsan változik, a több nyelv ismerete biztonságot ad

Hidegh Rita 

Humán szakos pedagógusként fontosnak tartom, hogy a gyerekekkel már korai életkorban megismertessük /megszerettessük a dalok és a mesék csodálatos világát. Ezek segítségével értéket közvetítünk feléjük. A bölcsődés korú gyerekekkel eltöltött idő során azt tapasztaltam, hogy a játékos tanulásnak kiemelkedő szerepe van a korai fejlődésben.

Gyorsan változó világunkban fontos, hogy a gyerekekben minél korábban kialakítsuk egy idegen nyelv szeretetét. Erre törekszem saját kislányom nevelése során is. A kétnyelvű nevelés támogató közösség és jól kidolgozott módszertan híján szinte lehetetlen feladat lenne. A Rhyme Time módszerében mindezek ötvözve vannak.

Rendkívül hálás vagyok, hogy tagja lehetek a Rhyme Time oktatói csapatának. Külön köszönet jár a Barbitól és Ancsától kapott sok-sok segítségért és támogatásért. Jump&Fun oktatóként a játékos nyelvátadást igyekszem egyre szélesebb körben népszerűsíteni a 3. kerületben. A 30 perces órákon sokat énekelünk, táncolunk, nevetünk, mókázunk. Folyamatosan képezem magam, hiszen a gyerekekkel közös játékos tanulás számomra is sok-sok örömet okoz.

A kétnyelvűség jobb rálátást ad a világra

Hlad-Tamás Anita (Edelény, Nyékládháza)

Hlad-Tamás Anita vagyok, két kisgyermek anyukája. Az angol nyelv és kultúra szeretete vezetett arra az útra, hogy gyermekeim születése után komolyabban foglalkozzam a kisgyermekkori nyelvelsajátítás mikéntjével. Természetesnek éreztem, hogy egyéb ismeretekkel együtt az angol nyelvet is átadjam fiaimnak, és ettől az sem tántorít(ott) el, hogy sokan furcsán néznek rám, amikor rájönnek, hogy angolul is játszom, foglalkozom, olvasok a kicsikkel.

Mert minden tudást, aminek birtokában vagyok szeretném velük megosztani, az angol nyelv is egy a sok közül. Nem zárja ki egyik a másikat, jobb rálátást enged világunkra, hogy kik is vagyunk és hányféle módon tudunk megnyilvánulni.

A közös sikerek és a folyamatos szakmai kíváncsiság az oktatás felé fordította az érdeklődésemet. A Rhyme Time és Jump&Fun foglalkozásokon a dalok, mondókák, mozdulatok és mesék játékosan és a lehető legtermészetesebb, leggyerekbarátabb módon vezetik be a gyerekeket az angol nyelv világába.

Úgy szereznek hatalmas előnyt jelentő ismereteket, hogy észre sem veszik. Jókedv és az angol nyelv veszi őket körül a foglalkozások alatt, így a pozitív élmény és a “titkos nyelv” huncutsága az, amit az angol nyelvhez kötnek. Ez egy kétségtelenül hasznos útravaló, amit magukkal vihetnek az életbe.

Zene és tánc – és a saját fiam… Nekik köszönhetem a Jump&Funt

Sándor Évi (Csengele, Kiskunmajsa, Kistelek, Szatymaz)

A többéves zene- és tánctanulás inspirált arra, hogy kisgyerekekkel foglalkozzam. Ebben a nyelvtanulásban szerzett tapasztalataim is megerősítettek.Manapság nincs könnyű dolguk a diákoknak az iskolákban, a nyelvtanulás igazi lényege, vagyis az, hogy sok emberrel tudjunk kommunikálni, megismerhessük az egész világot, sajnos sokszor háttérbe szorul.

Szeretnék arra törekedni, hogy a saját gyermekem megszeresse és elsajátítsa az angol nyelvet még az iskola előtt. A játékosan megszerzett alapokkal talán könnyebb dolga lesz az iskolapadban és egyszerűbben tud majd érvényesülni is.

A nyelv játékos elsajátítása és annak szeretete az első lépés tehát, ezért is választottam a Jump&Fun módszert, amellyel kiemelkedő eredményeket értünk el kisfiammal. Énekelünk, mondókázunk, táncolunk, játszva tanuljuk a nyelvet, és persze közben jól érezzük magunkat.

Szeretném, hogy a többi gyermek is ilyen nagyszerű élményekkel gazdagodjon és észrevétlenül, természetesen sajátítsa el az angol nyelv alapjait. Kihívásnak tekintem, hogy bevezessem őket az angol beszéd csodálatos világába, ahol tényleg minden móka és játék. A szülőket segíteni szeretném, hogy ők is átélhessék azokat a fantasztikus csodákat, élményeket, amelyeket én is megtapasztaltam kisfiam által, a Jump&Fun módszerével.

A nyelv a legjobb ajándék amit egy gyerek a szüleitől kaphat

Mózer-Zima Katalin (Vác)

Már ovis koromban elkezdtem ismerkedni az angollal – bár akkor sajnos még nem voltak itthon olyan jól kidolgozott módszerek, mint a Rhyme Time – és bátran mondhatom, hogy a nyelvvel való korai találkozás életem egyik legnagyobb ajándéka lett. Teljesen más gyerekként magunkba szívni egy nyelvet, mint felnőttként nyelvtani szerkezeteket és szavakat magolva keservesen megszenvedni egy nyelvvizsgáért. A külföldiekkel való szóbeli kommunikációról meg ne is beszéljünk…
Amikor Marcim megszületett, elkezdett foglalkoztatni a kétnyelvű nevelés. Szerettem volna neki ajándékba adni az angol nyelv ismeretét és szeretetét. Az interneten való kutakodásaim során találkoztam a Rhyme Time-mal, ami egy csodálatos eszközt adott a kezembe elképzeléseimhez. Az online kihívásokon és a zenés-játékos órákon Marci elkezdte magába szívni a nyelvet – néha azt érzem, hogy az angol a bőrén keresztül is szivárog a kis testébe és elméjébe. Olyan fantasztikus kis teremtmények a gyerekeink!
Persze a Rhyme Time világa az én bőröm alá is beférkőzött, és annyira közel került a szívemhez, hogy magam is Jump&Fun oktatónak álltam. Négy általam imádott dolog ötvöződik ebben a foglalkozásban: a gyerekek, az angol, a zene és a könyvek. Mindennap tapasztalom a kétnyelvű nevelés áldásait, és nagyon szeretném minél több család életébe elhozni ezt a csodát.

Zene és tánc – és a saját fiam… Nekik köszönhetem a Jump&Funt

Kósa Ari (Mosonmagyaróvár)

Óvodás koromban megkérdezték, hogy mi szeretnék lenni. Gondolkodás nélkül rávágtam, hogy óvónéni. Az óvónőm személye annyira magával ragadott, hogy nyilvánvaló volt, hogy diplomáimat tanító és óvoda szakon szerezzem. Műveltségterületem az angol és a természetismeret, mert mindkettő a szívügyem. 

A kereskedelmi és közgazdasági középiskolában a német és az angol nyelvek fontossága alapelvként fogalmazódott meg bennem. 

A gyerekek és a nyelvek szeretete egyértelműen kijelölte az utamat. Angolszász országokban élve, a világot bejárva megismerkedtem különböző kultúrákkal, emberekkel és a szlovák férjemmel. Két kisfiúnk háromnyelvű. 

Pedagógusként 13 éve azon dolgozom, hogy a nyelvelsajátítás a lehető legjátékosabb, -élvezetesebb és -hatékonyabb legyen. Amikor rátaláltam a Rhyme Time módszerre, azonnal tudtam, hogy ez az amire minden gyermeknek szüksége van. A két- vagy többnyelvű nevelés nem könnyű, de a módszert követve, mesékkel, mondókákkal és zenével észrevétlenül, játékosan becsempésszük a nyelvet a gyerekek fejecskéjébe és megszólaltatjuk őket. Hálásan köszönöm anyaként és pedagógusként Gulácsi Ancsának és Barbara Petrinek , hogy e szuper többnyelvű közösség tagja és Jump&Fun oktatója lehetek.

A nyelvek ismerete egyenlő a szabadsággal és lehetőségekkel

Szkok-Pintér Julianna (Biatorbágy, Páty)

A férjem és én már egy globális generáció részei vagyunk. A világ minden táján vannak barátaink, akikkel angol, spanyol vagy épp német nyelven kommunikálunk. Pénzügyi vezetőként is természetes volt számomra, hogy minden héten más országban dolgozzak. Számunkra a nyelvek ismerete egyenlő a szabadsággal és lehetőségekkel. Ebben a szellemben neveljük mindkét kisfiúnkat.

A kisfiaimhoz születésüktől fogva angolul beszélek. A családomban ez teljesen szokatlan volt, de támogattak. A nagyobbik fiam játékosan és természetes közegben kezdte elsajátítani az angol nyelvet. A kicsi pedig már a tesójától is tanulja.

2021-ben ismertem meg a Rhyme Time világát. Petri Barbi videóiból rengeteg angol mondókát, dalt tanultam minden élethelyzetre. Gulácsi Ancsa óráit imádja a kisfiam és elkezdte aktívan használni a nyelvet. Részt vettünk az Állati Jó Kihívásban is és rengeteg dallal, kreatív feladattal gazdagodtunk angolul.

Annyira megtetszett, hogy a Rhyme Time és Jump & Fun órákon az angol, éneklés és interaktív készségfejlesztés milyen jól működik együtt, hogy tudtam én is ezt szeretném csinálni. Kihívás volt, mert pénzügyi vezetőként teljesen más erősségeimet használtam. Az angol kommunikáció a kapocs a két világom között.

Kisfiam 3,5 évesen folyékonyan elkezdett angolul beszélni és beigazolódott, hogy a kétnyelvű nevelés és a Rhyme Time módszer milyen hatékonyan működik. Rhyme Time és Jump&Fun oktatóként pedig szeretném, hogy minél több gyermeknek játék és szórakozás legyen a nyelvelsajátítás.

Nursery Rhyme Picture Book

Akár velünk, akár otthon kezded a játékos angolt, ezt a kisgyerekeknek készített brit dalos könyvet és a hozzá tartozó dalos videó listánk szívből ajánljuk!

Gyermeked egyedül választhat a dalok közül, mivel mind a 14 dalhoz tartozik 1-1 beszédes fül, amire rámutathat, vagy amit megfogva könnyedén odalapozhat az óhajtott mondókához. A kedves illusztrációk már a kezdetekkor segítenek Neked abban, hogy mesélni tudj a dalokról illetve az azokban megjelenő helyzetekről.

Neked is segítünk: Barbi elénekli neked az összes könyvben található dalt, hogy ne kelljen a netet bújva, hangszerek közül kihallanod a dallamot. Meg tudod tanulni tisztán a melódiát, és szépen sorban haladhatsz a könyv lapjain. Kattints, ha érdekel a könyv!