Nem csak maga a babás vagy kisgyerekes „angolozás” gondolata új, hanem az ehhez használt irodalom is mondhatni egy új „tananyag” a felnőttek számára. Nekünk, anyukáknak-apukáknak több mint valószínű, hogy gyerekkorunkban nem ezeket a mondókákat dúdolták a bölcsőnket ringatva, vagy az ujjacskáinkat számolgatva a szüleink.

Szinte biztos, hogy sok éneknek sem a dallama, sem a szövege nem lesz ismerős első hallásra, ezért talán nehezebbnek tűnhet bekapcsolódni, mintha mondjuk a jól ismert Hóc-hóc katonát vagy a Süssünk-süssünk valamit hallanánk. Akár kisbabával, akár 2-3-4 éves gyerekkel érkezik valaki az órára, nagyon fontos az aktív szülői részvétel. Ezek a mondókák és énekes játékok általában anyának és gyermeknek egyaránt újak, ezért fontos, hogy a szülők egy pici extra időt ráfordítva megismerkedjenek a dalok szövegeivel és azokat együtt énekeljék az órán. Ehhez minden résztvevő kap egy dalszöveg listát, amit hazavihetnek, így a szülőknek nem csak hallás alapján kell megjegyezniük a sokszor először hallott új dalocskákat.

Eredeti Usborne gyerekkönyvek az otthoni gyakorláshoz

A további otthoni gyakorláshoz pedig nagyon jó, autentikus  angol anyanyelvi gyerekkönyvek állnak rendelkezésre, melyekből hétről-hétre bemutatok egyet.

Az Usborne – Anglia egyik legnagyobb gyerekkönyv kiadójának – kínálata már több, mint 40 éve az angol családok nagy kedvence! Az Usborne könyvek magas minőségűek, szépen illusztráltak és a megfelelő angol kifejezéseket és mondatokat segítenek elsajátítani! Segítségükkel garantáltan élmény lesz az otthoni játékos angol nyelvelsajátítás!