Hivatalosan is örökbe fogadták a Rhyme Time Családi Nyelviskolát

Tulajdonost és vezetőt váltott a Rhyme Time és a Jump&Fun, és Családi Nyelviskolává alakult. Petri Barbi, az egykori (2013) alapító hivatalosan is átadta a stafétát Gulácsi Annamáriának, a 2016. január óta vele együttműködő szakértőjének és vezető oktatójának.

A történés már nem friss, viszont, a változás hivatalos bejelentése – közel egy évvel az elhatározás után – ebben az interjúban történik meg.

A kérdéseket oktatóink és a kezdetektől velünk angolozó szülők egy része tette fel Barbinak és Ancsának 2020 novemberében.

Tovább az interjúhoz! >>>

Ami fontos – Rádió interjú Gulácsi Annamáriával és Domonics Rékával

Az Ami fontos! családi magazin szintén angol és francia szakot is végzett riportere, Petrőcz Katalin izgalmas kérdésein keresztül megismerhetitek egy kicsit jobban Ancsa és Réka családi és tanári élményeit, a Rhyme Time módszer lényegét, a szülői tanfolyamokat, a tanulási típusokat, egyéb nyelvtanulási tippeket és sok minden mást! Tovább a rádió interjúhoz! >>>

Kölcsey TV – Híradó 2020. április 13.

Gulácsi Annamária tippeket ad azoknak a szülőknek, akik aggódnak gyermekeik angoltudása miatt.

Vajon mennyit tud a szülő segíteni? Lehet a gyerekének a tanára? Egészséges ez a felállás? Mi történik, ha a szülő segítséget szeretne kapni? Merre induljon?

DUMAngol – Anyatanító kihívás

„Többször írtunk már nektek arról, hogy mennyire fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeink idegen nyelvet tanuljanak. És nem kérdés, hogy az angol az, amire egészen biztosan szükség van, ezért nem árt minél korábban kezdeni az angol nyelvvel való ismerkedést. Persze vannak vélemények, amelyek szerint felesleges a gyerekeket túl korán terhelni ezzel, de azt gondoljuk, mint mindenben, ebben is az egyensúly a legfontosabb, illetve az, hogy az ember lánya pontosan tudja, mi a jó a saját gyerekének. … Az egyik lelkes anyuka, Kinga összefoglalta nekünk egy írásban érzéseit, tapasztalatait, és bemutatja a legújabb anyáknak szóló kezdeményezést is: a Dumangol Anyatanító Kihívást. Jól hangzik, nemde? Íme!” Kattints a folytatásért! >>>

Létezik egyáltalán kétnyelvű gyerek? Három tévhit és hat tipp

„Nevezhetjük játékos otthoni angolozásnak, mama-baba nyelvátadásnak vagy a második nyelvben való megmerítésnek is. Lényege az, hogy bevezetsz a gyereked életébe egy második nyelvet is, de nem „iskolásan”, hanem játékosan, a kettőtök közötti szoros érzelmi kötelékre építve, a mindennapi tevékenységek köré szervezve.”

Kattints a folytatásért! >>>

3 dolog, amit karanténanyaként elengedek a gyereknevelésben

„„Nem ma fogok leszokni a dohányzásról” – idézte egyik kollégám az Airplane-film jelenetét a lezuhanás előtti pillanatokból. Kicsit más alapállásból, de én is úgy érzem: a mostani helyzetben bizonyos dolgokat elengedek a gyereknevelésben. De nem mindent.”

Kattints a folytatásért! >>>

3 online női közösség, amik most fontosabbak számomra, mint valaha

„Az úgy volt, hogy a kislányom két és fél éves korában elkezdtem olyan helyet keresni, ahol angolul „anulhatna”. Ez a hely végül a saját otthonunk lett, mert egy olyan módszerre bukkantam, amely a baba-mama angolozásra épül.”

Kattints a folytatásért! >>>

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/rhymetimehungary/videos/539358810118948/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Bemutató és riport a Rhyme Time angol zenebölcsiről a TV13 Magazin műsorán

Remek összeállítás készült múlt héten arról, miért is, hogyan is angolozunk mi, Rhyme Time-os családok! A 13. kerületi TV13 Magazin műsora forgatott Barbi óráján, a hangulat igazán szuper volt! Ezúton is köszönjük a részvételt minden drága Anyucinak és Babának! <3

(Fotó: hellovidek.hu)

Rossz nevelés: ezért buknak el az iskolai nyelvórákon a magyar gyerekek

„Két nagy táborra oszthatjuk a szülőket, ha a gyermekkori idegennyelv-oktatás kerül szóba, vannak azok, akik teljes mértékben támogatják és vannak, akik szerint felesleges korán kezdeni. A téma akár komoly vitát is szülhet, ezért kérdezzük a szakembert, a Jump&Fun módszer újfehértói oktatóját, Dr. Polgáriné Szilágyi Editet.” Kattints a folytatásért! >>>

Angol zeneovi és zenebölcsi a KMO-ban

Domonics Réka Rhyme Time és Jump&Fun oktatónkkal a KMO – Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház készített interjút a foglalkozásokról.

Nézd meg a videót, kattints! >>>

Seufert-Szántó Orsolya TV2 Akadémia Vizsgafilmje 2017.

Több nyelv ismeretével fogékonyabbak leszünk a virágra?

„Mi lehet a közös a filmsztár Leonardo DiCaprio, Mila Kunis, Sandra Bullock vagy éppen Natalie Portman között? S hogyan kapcsolódhat ide a Facebook alapítója Mark Zuckerberg vagy éppen Albert Einstein?

Siker övezi munkájukat. Nevüket ismeri az egész világ, és a világhírhez vezető utat ugyanúgy kezdték meg. Több nyelvű gyermekként nőttek fel…

Busy mummy – Ahol az egyetlen állandóság a folyamatos változás

Petri Barbival a „hetek” készített egy hosszú interjút

„Amikor egy családba megérkezik az első gyermek, egy nő élete gyökeresen megváltozik. Nem beszélve a további gyermekek érkezéséről. Sokuk esetében ezzel be is zárul az a bizonyos (feladat)kör, hiszen a gyerekek és a család menedzselése kitölti minden idejüket, ám egyúttal a felfokozott állapot csúcsformában is tarthatja az anyukát, hiszen elképesztő energiák szabadul(hat)nak fel, és ekkor egy anya nagyon kreatív tud lenni.”

A cikk folytatásáért kattints ide! >>>

Ahány gyerek, annyi projekt – interjú Petri Barbarával

Working Mom’s ProjectBabaúszás angolulMom2Mom SaleRhyme TimeJump&Fun: mind Petri Barbara nevéhez fűződő kezdeményezések.

Barbara 28 éves, 3 gyermeket nevel, és októberben új taggal bővül a család. Gyermekei megszületése óta mindössze fél évig nem dolgozott, azóta folyamatosan több projektje is fut párhuzamosan. Jelenleg főiskolára jár, és éppen bővíti vállalkozását.

A gyerekeiből merít inspirációt, a munka pedig energizálja őt. Mindezt éjszakázás nélkül. Hogy hogyan csinálja? Erről kérdeztem.”

Cikk folytatásáért kattints ide! >>>

Zenés angol örökmozgóknak

„Egyre inkább közismert fogalommá válik a magyar anyukák körében is a játékos idegennyelv-átadás. Ha nem is így beszélnek róla, de ismerik, csinálják, szeretik, ajánlják. De mi is ez pontosan?

Háromszáz megtartott Rhyme Time órával a háta mögött, Barbi továbbra is állítja, hogy a legalkalmasabb időszak egy második nyelvvel való találkozásra az első életévek!” Hogy miért? Az Anyakanyar cikk folytatásában kiderül! >>>

Rhyme Time Barbi & Akos

DO YOU SPEAK MOMISH?

„Az örökmozgó anyukák között is különösen figyelemreméltó Petri Barbara példája. A Budapesten élő külföldi családokat tömörítő Budapest Moms közösség oszlopos tagja, számos projekt kézben tartója, ötletgazdája, és akkor ott van még a saját családja is, ami férjből és három gyerekből áll.

Készséggel állt a Püré rendelkezésére, és árulta el, hogyan is tud ennyi szálat egyszerre mozgatni.

A cikk folytatásáért kattints ide! >>>

Játékos angoltanulás

„Petri Barbarát nem ismerjük, ám olyan lelkesen és meggyőzően írt nekünk arról a kezdeményezésről, amelyet ő immár 3 csemete mellett végez, hogy rögtön arra gondoltunk, nektek is bemutatjuk őt. Ráadásul abszolút egyetértünk Barbival abban, hogy a nyelvtanulás rendkívül fontos dolog, és minél korábban, minél játékosabban ismerkedik meg vele a gyerek, annál természetesebbnek fogja érezni, hogy ő már kicsiként is képes akár több nyelven is megszólalni.

Bemutatjuk tehát Petri Barbarát, aki Rhyme Time néven szervez játékos angol csoportokat babáknak-mamáknak.”

Az Anyakanyar cikk folytatásáért kattints ide! >>>

Nézd meg Barbi bemutatkozó videóját a PöttyösLabdán!

A videóból megtudhatod, hogy mit csinálunk a Rhyme Time foglalkozásokon.