3 online női közösség, amik most fontosabbak számomra, mint valaha

“Az úgy volt, hogy a kislányom két és fél éves korában elkezdtem olyan helyet keresni, ahol angolul “anulhatna”. Ez a hely végül a saját otthonunk lett, mert egy olyan módszerre bukkantam, amely a baba-mama angolozásra épül.”

Kattints a folytatásért! >>>

Így vezess be gyermeked életébe még egy nyelvet – akár egészen korán! Tévhitek és tippek!

“Létezik-e egyáltalán kétnyelvű gyerek? Íme három tévhit és hat tipp, hogyan vezess be egy új nyelvet.”

Kattints a folytatásért! >>>

(Fotó: hellovidek.hu)

Rossz nevelés: ezért buknak el az iskolai nyelvórákon a magyar gyerekek

“Két nagy táborra oszthatjuk a szülőket, ha a gyermekkori idegennyelv-oktatás kerül szóba, vannak azok, akik teljes mértékben támogatják és vannak, akik szerint felesleges korán kezdeni. A téma akár komoly vitát is szülhet, ezért kérdezzük a szakembert, a Jump&Fun módszer újfehértói oktatóját, Dr. Polgáriné Szilágyi Editet.” Kattints a folytatásért! >>>

Angol zeneovi és zenebölcsi a KMO-ban

Domonics Réka Rhyme Time és Jump&Fun oktatónkkal a KMO – Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház készített interjút a foglalkozásokról.

Nézd meg a videót, kattints! >>>

Mi az az 5 legfontosabb dolog, amit tanácsol Barbi az édesanyáknak?

“Barbit tavaly ismertem meg, egy vállalkozó édesanyáknak szóló tréningen. Kicsi babával érkezett, és rögtön eszembe juttatta a régi emléket, mikor még én is babákkal jártam továbbképzésekre.
… ő is olyan édesanya, akinek mindennél fontosabb az édesanyai szerepe, miközben a saját igényeit is szeretné képviselni, és a hivatásában is kiteljesedni.”  Folytatásért kattints ide! >>>

Busy mummy – Ahol az egyetlen állandóság a folyamatos változás

Petri Barbival a “hetek” készített egy hosszú interjút

“Amikor egy családba megérkezik az első gyermek, egy nő élete gyökeresen megváltozik. Nem beszélve a további gyermekek érkezéséről. Sokuk esetében ezzel be is zárul az a bizonyos (feladat)kör, hiszen a gyerekek és a család menedzselése kitölti minden idejüket, ám egyúttal a felfokozott állapot csúcsformában is tarthatja az anyukát, hiszen elképesztő energiák szabadul(hat)nak fel, és ekkor egy anya nagyon kreatív tud lenni.”

A cikk folytatásáért kattints ide! >>>

Seufert-Szántó Orsolya TV2 Akadémia Vizsgafilmje 2017.

Több nyelv ismeretével fogékonyabbak leszünk a virágra?

“Mi lehet a közös a filmsztár Leonardo DiCaprio, Mila Kunis, Sandra Bullock vagy éppen Natalie Portman között? S hogyan kapcsolódhat ide a Facebook alapítója Mark Zuckerberg vagy éppen Albert Einstein?

Siker övezi munkájukat. Nevüket ismeri az egész világ, és a világhírhez vezető utat ugyanúgy kezdték meg. Több nyelvű gyermekként nőttek fel…

Ahány gyerek, annyi projekt – interjú Petri Barbarával

Working Mom’s ProjectBabaúszás angolulMom2Mom SaleRhyme TimeJump&Fun: mind Petri Barbara nevéhez fűződő kezdeményezések.

Barbara 28 éves, 3 gyermeket nevel, és októberben új taggal bővül a család. Gyermekei megszületése óta mindössze fél évig nem dolgozott, azóta folyamatosan több projektje is fut párhuzamosan. Jelenleg főiskolára jár, és éppen bővíti vállalkozását.

A gyerekeiből merít inspirációt, a munka pedig energizálja őt. Mindezt éjszakázás nélkül. Hogy hogyan csinálja? Erről kérdeztem.”

Cikk folytatásáért kattints ide! >>>

Zenés angol örökmozgóknak

“Egyre inkább közismert fogalommá válik a magyar anyukák körében is a játékos idegennyelv-átadás. Ha nem is így beszélnek róla, de ismerik, csinálják, szeretik, ajánlják. De mi is ez pontosan?

Háromszáz megtartott Rhyme Time órával a háta mögött, Barbi továbbra is állítja, hogy a legalkalmasabb időszak egy második nyelvvel való találkozásra az első életévek!” Hogy miért? Az Anyakanyar cikk folytatásában kiderül! >>>

Játékos angoltanulás

“Petri Barbarát nem ismerjük, ám olyan lelkesen és meggyőzően írt nekünk arról a kezdeményezésről, amelyet ő immár 3 csemete mellett végez, hogy rögtön arra gondoltunk, nektek is bemutatjuk őt. Ráadásul abszolút egyetértünk Barbival abban, hogy a nyelvtanulás rendkívül fontos dolog, és minél korábban, minél játékosabban ismerkedik meg vele a gyerek, annál természetesebbnek fogja érezni, hogy ő már kicsiként is képes akár több nyelven is megszólalni.

Bemutatjuk tehát Petri Barbarát, aki Rhyme Time néven szervez játékos angol csoportokat babáknak-mamáknak.”

Az Anyakanyar cikk folytatásáért kattints ide! >>>

Rhyme Time Barbi & Akos

DO YOU SPEAK MOMISH?

“Az örökmozgó anyukák között is különösen figyelemreméltó Petri Barbara példája. A Budapesten élő külföldi családokat tömörítő Budapest Moms közösség oszlopos tagja, számos projekt kézben tartója, ötletgazdája, és akkor ott van még a saját családja is, ami férjből és három gyerekből áll.

Készséggel állt a Püré rendelkezésére, és árulta el, hogyan is tud ennyi szálat egyszerre mozgatni.

A cikk folytatásáért kattints ide! >>>

Nézd meg Barbi bemutatkozó videóját a PöttyösLabdán!

A videóból megtudhatod, hogy mit csinálunk a Rhyme Time foglalkozásokon.

Petri Barbi a Mamiverzum Online Anyamagazinban

Petri Barbi sok egyéb feladata mellett a Mamiverzum Online Anyamagazin szakértője is, akit a magazin olvasói gyakran kérdeznek a kétnyelvű nevelésről, a játékos otthoni angolozásról, babáknak és mamáknak szóló online angol képzéseiről és az autentikus angol gyerekkönyvekről.

Kattints ide, és olvasd el az interjút, amit a magazin 2016 decemberében készített Barbival! >>>