A 30-40 perces foglalkozás minden alkalommal a kis résztvevők életkorához és aktivitásához igazodva alakul. Rhyme Time órára már 6 hónapos kortól várjuk a kicsiket, akik pedig délelőtt már nincsenek otthon Anyával, azoknak a délutáni Jump&Fun foglalkozásokat ajánljuk!

Körülbelül 35-40 mondóka és játékos gyerekdal közül válogatunk attól függően, hogy a gyerekek inkább még egy helyben ülnek-e és figyelnek vagy éppen már mozgolódnának.

Minden éneket összekötünk néhány mozdulattal, legyen az kartekerés, ugrálás, körbe sétálás, vagy mutogatással, tapsolással, csikizéssel. Ujjacskákat számolunk, labdázunk, buborékot fújunk vagy akár egy-egy dallal minden résztvevő nevét megtanuljuk!

Van, hogy épp eljátsszuk, hogy kezet mosunk vagy fésülködünk, öltözködünk és közben erről énekelünk angolul. Színekkel, számokkal, állatokkal és állathangokkal ismerkedünk, testrészeket, mozgásformákat nevezünk meg, vagy akár kis nyuszikként elszenderedünk néhány sor erejéig, hogy aztán a következő versszaknál már felébredhessünk és ugrabugrálhassunk. Körbesétálunk, felugrunk és legugolunk, igazából mindig olyasmit csinálunk, amit a csoport “enegria szintje” kíván. Ha még kell egy kis “fárasztás”, akkor ugrálunk még egy kicsit, ha már elpillednénk, akkor körbe ülünk és úgy folytatjuk.

A babás csoportban igyekszünk átmozgatni a babákat és sok dalnál a tekintetüket, figyelmüket keressük simogatni-való állatos kártyákkal vagy épp csörgőkkel és színes bábokkal. Náluk is sok dalban végzünk apró mozgásokat, de minden dal kiinduló pontja “ölben ülős”.

Több olyan dal van, amit aztán otthon, pelenkázás közben is bármikor elő lehet venni, amikor mondjuk előkerülnek a zokniból az apró lábujjacskák, vagy a body alól a kis pocak.

Minden órán átlapozunk egy új könyvet az angliai Usborne kiadó kínálatából!

Az Usborne gondozásában már több, mint 40 éve kerülnek ki csodálatos gyerekkönyvek minden korosztály részére. Babáktól egészen kamaszokig mindenki számára kínálnak gyönyörű könyveket és foglalkoztatókat, jelenleg több mint 2000 különböző kiadvánnyal dolgoznak. Ezek a könyvek az óra után újból megtekinthetők, illetve rendelhetők!

Bővebben a könyvekről!

Szeretnél pár tippet kapni, melyekből könnyen meríthetsz napról-napra ötletet az otthoni angolozáshoz?

Akkor amit keresel, az a Baby English TTT Mind Map!

A Baby English-t, ugye, nem kell magyaráznom? A Mind Map egy közismert és nagyon egyszerűen átlátható és használható tanulási segédlet, mely a felsorolásos listával ellentétben egy rápillantásra is átfogó képet ad a lehetőségekről. De mi is lehet az a TTT? Ez pedig a Top Ten Topics rövidítése lett! Ezt a könnyen átlátható ábrát, melyen 10 téma közül választhatsz, elhelyezheted a gyerekszoba falán, vagy akár a hűtőre tapaszthatod egy mágnessel, így igazán könnyű lesz játékot választanod aznapra! Minden témához néhány játékötlet, 1-2 kapcsolódó mondóka és egy kedves ábra tartozik, így akár a kicsivel együtt is választhattok!

Hova küldhetem?