All You Need to Know Before You Start School

Vajon milyen egy nap a bölcsödében, óvodában, iskolában? Megtudhatod akkor, ha csatlakozol ehhez az 5 aranyos állatkához, akik éppen az első napjukat töltik az óvodában.

Vidám és alapos bemutatást kaphatnak a gyerekek arról, hogy milyen egy közösségbe járni, egészen a reggeli öltözködéstől a délutáni hazamenetelig.

Elbűvölő illusztrációk mutatják be azt, hogyan zajlik egy nap, és néhány kezdeti tudnivalót is elsajátíthattok gyermekeddel angolul. Például:

  • Színek

  • Számok és számolás

  • Öltözködés

  • Évszakok és időjárás

  • Család

  • Állatok

  • És még sok-sok hasznos téma…

A közösségbe történő beilleszkedés témáját a szakértők már kétéves kortól ajánlják bevezetni!

Amikor Barbi a figyelmembe ajánlotta az „All You Need to Know Before Start School” c. könyvet, először azt gondoltam, nekünk ez még felesleges, mert a kislányom csak két éves. Aztán rájöttem, hogy ez a könyv a lehető legjobb választás akkor, ha a gyerekemet akár egy családi napközibe be akarom iratni. Nagyon sok olyan szó és kifejezés merül fel, amit magamtól nem is tudtam volna. A gyerekrajzra hasonlító illusztrációk különösen tetszenek a kislányomnak, mindig ilyen nyuszit próbál rajzolni.

Tóth Katalin, Békéscsaba

JÓ TUDNI!

Az angoloknál sokszor, a „pre” szócskát elhagyva, már a 2-3 éveseket fogadó intézményeket is „school”-nak nevezik.

Az óvoda és az iskola intézménye sincs olyan élesen elválva, ráadásul Nagy-Britanniában hamarabb is kezdik a gyerekek az „iskolapados” időszakot.

Ebben a rövid videóban nézd meg, ahogy Jenny Tyler, az Usborne kiadásért felelős igazgatója bemutatja a könyvet, melynek belső lapjaira is vethetsz néhány pillantást!

Nagyon jó ebben a könyvben, hogy konkrét párbeszédek, monológok vannak benne, tehát ne úgy képzeld el, mint egy szótárt!

Akár egy 3 éves számára is hasznos információk találhatók ebben a könyvben, ami akkor is hasznára válik gyermekednek, ha még nem kezdi az óvodát. A könyv 2 éves kortól ajánlott. Oldalszám: 26.

Az én fiam középső csoportos az oviban, de már most is mindig az iskoláról beszél. Kicsit fél tőle, mert szerinte nagyon sok a betű és a szám. Ezt a könyvet Barbi ajánlotta a figyelmembe, és nagyon örülök neki, hogy megvettem, mert azóta Boti sokkal szívesebben gondol az iskolára. Egyébként a kedvence a medve.

Kovács Tímea Viktória, Csömör

Ebből a rövid videóból további hasznos információkat szerezhetsz az „All You Need To Know Before Start School” könyvről.

„A felöltözéstől a barátkozásig ez a kedves könyv minden fontos titokba bevezeti a kisgyerekeket a közösségbe kerüléssel kapcsolatban.”
The Bookseller