Hogyan köti össze a Rhyme Time az én gyerekkoromat és a gyerekeimét?

Dévay-Bednár Kata

A Rhyme Time módszer fő összetevői; az éneklés, a zene, a játékosság, az angol és a gyerekek a saját életem mérföldkövei is. Imádok énekelni. Hét évig a Magyar Rádió Gyermekkórusának tagja voltam. Itt tanultam zongorázni, fuvolázni, színpadon szerepelni. Kéttannyelvű gimnáziumba járva szerettem bele az angol nyelvbe, New Yorkban is tanultam. Aktívan használom az angolt.

A gyerekeim – Dóri és Tomi – születése a legnagyszerűbb dolog, ami történt velem! Ezek a csodálatos emberkék gyökeresen megváltoztatták az életem és a gyerekekhez való viszonyom. Napról napra okosodnak, fejlődnek és büszkeséggel tölt el, hogy sok egyéb mellett az angol nyelvet is szivacsként szívják magukba, általam. Rengeteget játszunk. Örömmel figyelem őket játék közben és terelgetem őket valamilyen új ismeret megszerzése felé.

A Rhyme Time a közös éneklés, mondókázás, játék által lehetőséget ad arra, hogy már az egészen kicsik is szinte észrevétlenül sajátítsanak el egy világnyelvet. Az anyukák és apukák segítséget kapnak a kétnyelvű neveléshez. Összetartó, támogató közösséget építünk. Célom, hogy Budapesten a 18. ker-ben segítsek a családoknak  játszva, összebújva  egymásra figyelni. Ültessük el együtt az apróságokban az angol nyelvtudás csíráit.