Ezen a képen nincsen semmi különös első ránézésre. Ez a kép csak annyit mutat, hogy van két lányom. ?❤? És a két lányom épp pacsit ad egymásnak biciklizés közben…?? Tényleg, csak ennyi. Ám én tudom, hogy ezt a pacsit Livi, a nagylányom, angolul kérte Lulutól,?? #givemeahighfive aki végig angolul instruálta a családot, hogy éppen merre forduljunk és ki mit tegyen. És Livi angolul szólt rá az utcasarkok előtt Lulura, hogy álljon meg és nézzen körül balra és jobbra.

Ezután a nagy biciklis kaland után pedig ?? angolul játszottunk bújócskát, vagyis #hideandseek játékot. Sőt, azt is angolul tudtam meg, hogy a kislányom a „Holdig és vissza szeret és imád”, #iloveyoutothemoonandback. ?

Nagylányom szégyenlős kamaszként ANGOLUL CSACSOG gondolkodás nélkül… Te sok angolul karattyoló magyar kamasszal találkoztál már? 😀

Nem lakunk külföldön, sosem éltünk kint, egy külvárosi kerületben, Budapesten kétnyelvű gyerekeket nevelünk egynyelvű szülőként… Ennyi a trükk. Angol tanár vagyok, így számomra ez „nem olyan nehéz”, mondhatnád (de az), de azon dolgozom – méghozzá úgy tűnik, hogy egész sikeresen -, hogy ezt a „trükköt” akkor is meg tudd csinálni, ha hadilábon állsz a szóbeli angollal, vagy legalábbis a kétnyelvű neveléssel.?

FONTOS, hogy játszhassunk másokkal is angolul, így szívesen fogunk össze ebben jártas szakemberekkel és szülőkkel, és jó sok anyukának meg szeretnénk tanítani, hogyan is kell kétnyelvűen nevelni. ?‍♀️

Ennek köszönhetően mi már nem vagyunk egyedül UFÓK?… A szomszédunkban lakik ugyanis a lányom angol (magyar) játszópajtársa,?? Panka, akire több szempontból is legalább olyan büszke vagyok, mint a saját gyerekeimre. ❤ Panka és Lulu angolul játszanak, vesznek össze és békülnek ki, ahogy a jó barátok szoktak.

Angolul hisztiznek… el tudod képzelni?? (Nyugi, magyarul is remekül megy ez nekik, de az angol hisztire a játszótéren áhítattal néz mindenki, míg a magyarra kevésbé… 😉 ) Persze meg is tudjuk őket angolul nyugtatni… tananyag a DUMAngolban is.

Panka anyukájára, Gyöngyvérre is irtó büszke vagyok, ❤ mert 1 év alatt, sőt, alig pár hónap alatt, professzionális kétnyelven nevelő anyukává vált, micsoda eredménnyel, holott 13 hónapja még inkább szkeptikus volt a baba angollal, gyerek angollal és annak szükségességével kapcsolatban, mint lelkes.

De Gyöngyvért meggyőzték a rhymetime.hu/tippek oldalon olvasott cikkek, kutatási eredmények, talán egy kicsit Lulu és én is, és belevágott a DUMAngol Anyatanító online tanfolyamunkba. ??

Abba a 3 évvel ezelőttig még nem létező szülői angol kommunikációs képzésbe, ami angol tanárként az én évtizedek óta dédelgetett álmom volt…❤

Egy olyan gyakorlati tudást adó tudásbázis, ami segít a szülőknek és pedagógusoknak VALÓBAN kétnyelvűen nevelni.? Ami nyelvtudásszinttől függetlenül hasznosítható és fejleszt… nem csak az angolt, de téged, mint szülőt is. Egy olyan motivációs bomba,? amitől #nemadomfel állapotba kerülsz.

Megtapasztalod, hogy az angol nyelv a játék, az öröm nyelve, és a nyelvelsajátítás módszerében NINCS SEMMI ISKOLÁS,? ha csak nem az a szerepjáték kívánsága a kicsiknek.

Emlékszem, épp az utcán sétálgattunk 3 éve Luluval, amikor megkérdezte tőlem két évesen, hogy „How many more minutes, mommy?!”, amitől én elájultam :O és kitaláltam a DUMAngol egész koncepcióját, a szádba adott teljes mondatokat, a témákat, a meséket, a dalokat, a rendszeres webináriumokat és ma délután hálát adtam ezért: Mert a DUMAngol engem is tuningol.?

Hálás vagyok azért, hogy nem adom fel a kétnyelvű nevelést, pedig még nekem is nehéz következetesnek maradni és azt a rengeteg játszótéri szót, meg bogárnevet, meg a különbséget a szárazföldi és a vizi teknős között, meg a kézműves cuccokat, gyerekbetegségeket, meg a tudomisénmit megjegyezni…? amiktől igazán természetesen adhatom át az angol nyelvet a gyerekeimnek – és másokénak is.

Hálás azért, hogy lassan 3.5 éve megismerkedtünk Petri Barbival, a kétnyelvű nevelés egyik legelszántabb nagykövetével, aki teret engedett nekem és az elképzeléseimnek, sőt, hagy engem akár egy órás Webináriumot tartani a VIP csoportokban, ha az anyukák megrohamoznak az angollal kapcsolatos kérdéseikkel…?

Hálás azért, hogy a Rhyme Time csodálatos anyaközösségével együtt fejleszthetünk és fejlődhetünk, ó bárcsak mindenkit megemlíthetnék, akik inspiráltak és inspirálnak minden nap, akiknek köszönő üzeneteit, ujjongó telefonjait, büszke fotóit látva MINDIG ELÉRZÉKENYÜLÜNK.?

Hogy miről szólnak az üzenetek??

Ámulatba esnek a szülők

  • a gyerekek fogékonyságán,
  • kiejtésük tökéletességén,?
  • szövegértésük és muzikalitásuk hihetetlenül gyors fejlődésén,
  • az általunk válogatott angol könyvek szépségén
  • és a feldolgozásukban nyújtott segítségünket felbecsülhetetlen értékűnek tartják.

HÁLÁSAK azért a figyelemért és támogatásért, amit nyújtunk nekik és azért a szeretetért, amivel a gyermekeiket körülvesszük és amire őket is biztatjuk.

Juhász Gyöngyvér egyike annak a rengeteg fantasztikus édesanyának ?‍?‍? (és édesapának), akik akár zéró kétnyelvű tapasztalattal és minimális gyereknevelésben használatos angol szókinccsel nekivágtak a dumangol.hu képzésnek és kitartottak, sőt, kitartanak a kétnyelvű nevelés mellett (akár úgy, hogy újra meg újra részt vesznek a képzésen), mivel látják a fejlődést a gyerekeiken… na meg a mieinken is, remélem. 🙂

Ha módodban áll, ne hagyd ki a DUMAngol Anyatanítót és taposd ki alig 4 hónap alatt ezt a fantasztikus kétnyelvű ösvényt gyermekeidnek és SAJÁT MAGADNAK!