Mit fogsz mondani, ha elkezded a DUMAngol Anyatanító képzést?

Apának ezt fogod mondani:

Édesem, tudtad, hogy kutatások bizonyítják, hogy a hét év alatti gyerekek több nyelvet is el tudnak sajátítani ugyanúgy, mint az anyanyelvüket? Csak az anyuka és a gyerek közös játéka, beszélgetése elég ehhez! Ugye te sem szeretnéd, hogy az iskolában szótárfüzet felett gyötrődjön majd szegényke, ahelyett, hogy veled játszana parkban?

És persze, az se lenne rossz, hogy ha külföldre megyünk, a kicsi simán meg merjen szólalni angolul úgy, ahogy se Te, se én nem merünk, ugye? Az ő fejlődésének kulcsa az én angol fejlődésem! Ráadásul ki se kell hozzá mozdulnunk itthonról és végig együtt játszhatunk. Végre felnőttekkel beszélgethetek és megmozgathatom az agyam! Hasznos elfoglaltságot találtam magamnak, azt hiszem!

(Na jó, ezt elmondhatod az anyádnak, vagy az anyósodnak is! Édesem nélkül… ;))

A barátnőidnek ezt fogod mondani:

Meséltem már, milyen klassz anyukás közösséget találtam? Képzeld, itt mindenkinek fontos az, hogy a gyerekei több nyelvet elsajátítsanak és ezáltal a kis agyukat és empátiájukat is fejlesszék. Beszélgetünk a gyereknevelésről, könyvekről, sőt, az otthoni nehézségekről is. Itt mindenki örül a másik sikerének, ha tudunk, össze is futunk. Végre értelmes emberek között, értelmesen töltöm az időm. Próbáld meg Te is! Az én angolom nagyon sokat fejlődött azóta.

Magadnak ezt fogod mondani:

Büszke vagyok magamra, mert rájöttem arra, hogy a gyerekemnek – és nekem is – többre van szüksége egy újabb és újabb játéknál! Hoztam egy olyan döntést, ami az egész életemet, sőt, a családom, a gyerekeim életét is pozitívan befolyásolja. Mindannyiunk boldogsága ennyit biztosan megért, úgyhogy elégedett vagyok! Éljenek a kiegyensúlyozott, céltudatos nők! Többet érnek a napjaim annál, mint, hogy képeket lájkoljak a Facebookon. És ehhez új barátokat is találtam! Jól kezdődik ez az év!