Akikre és amire büszkék vagyunk…

A Nagy Angol Szótanuló Kihívás a legelső játékos online baba-mama angol tanfolyam, amit 1,5 éve készítettünk. Azóta sokadszor indul újra, sokat teszteltük, finomítottuk, és sok anyuka végezte el babájával, akik azóta is a Rhyme Time táborát erősítik.

Ezen a „Büszkeségfalon” gyűjtöttük össze a Nagy Angol Szótanuló Kihívás eddigi résztvevőinek gondolatait, véleményét, sikerélményeit.

[ujicountdown id=”my reading library karácsony” expire=”2017/07/27 23:59″ hide=”true” url=”” subscr=”Szótanuló” recurring=”” rectype=”second” repeats=””]

Lili‎ kislánya, Luca ismerkedik a Listen and Learn: First English Words hangoskönyvvel

A Nagy Angol Szótanuló Kihívás során ezzel a fantasztikus szótanulós Usborne kiadvánnyal alapozzuk meg a babák szókincsének fejlesztését.

A könyv 8, gyerekeknek kedves témát dolgoz fel (pl. Állatok, Járművek, Ételek), témánként 16 szóval (összesen 128 szó), kedves illusztrációkkal.

Autentikus brit angol kiejtéssel szólalnak meg a gombok, amiket imádnak a kicsik nyomkodni.

Mit adott nekem a kihívás? Nagyon jó anyagokataz alapkönyv fantasztikus, nagyon jó választás volt -, amiket később is fel tudunk használni, csomó jó kis mondókát, dalt.

Jó csapatot, akik ugyanazt gondolják az angol nyelv kisgyerekkel való megismertetésének fontosságáról, mint én.

Hasznos, vidám perceket a gyerekeimmel angolozással.Annamária

Gyöngyvér gyermekei, Panka és Áron is imádták a Nagy Angol Szótanuló Kihívást és a Listen&Learn hangoskönyvet! 🙂

„Szeretném pár szóban megosztani veletek az élményeimet. Márciusban kezdtem el a gyerekeimmel az angolozást. Áron fiam akkor 10 hónapos volt, Panka lányom 4 éves múlt. Áronnal könnyű dolgom volt/van, de Panka hetekig nagyon nehezen fogadta, hogy hirtelen egy számára ismeretlen és érthetetlen nyelven beszélek.

Pár dallal indultunk (5 little ducks; Head, shoulders, knees and toes, Old McDonald), amik ugyan tetszettek neki, de összességében elutasító volt. Kicsit makacs természetem van, nem akartam ennyiben hagyni, ezért is jelentkeztem a Szótanuló kihívásra. Egyszerűen nem akartam kihagyni az esélyt, hogy a lányom is részesüljön a kétnyelvűség csodás előnyeiből!

Gondoltam, ez a nyomkodós, beszélő könyv segíthet. A „terv” bevált, bár Panka első találkozása a könyvvel még mérsékelt lelkesedéssel történt, de gyakorlatilag egyik napról a másikra szokássá vált, hogy este elővettük, nyomkodta, mondta szépen a szavakat, én pedig beszéltem a képekről és énekeltem neki a heti témához tartozó dalokat.

A dalokat egyébként napközben is sokat énekeltem, így Panka is észrevétlenül tanulta meg azokat. Túlzás nélkül mondom, hogy 40 dalt simán tud már angolul. A kihívásnak ugyan vége, de az angol már az életünk részévé vált, és már szó sincs tiltakozásról, sőt, Panka kéri, hogy beszéljünk angolul, a tesójának angolul énekelget, az én kiejtésemet (a könyvnek hála) kijavítja :D, és mindenkinek eldicsekszik, hogy ő mennyi mindent tud már angolul, ma pl. a védőnénit fogadta ezzel.

Úgyhogy bátran mondom, a Szótanuló kihívás és a Listen&Learn könyv meghozta, amit reméltem tőle, köszönjük! És persze szívből ajánlom bárkinek, de a babaangollal ismerkedőknek mindenképp tökéletes kezdés.” Dr. Juhász Gyöngyvér

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/rhymetimehungary/videos/1470566059657387/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Petri Barbi kisfia, Ádám és a Listen and Learn hangoskönyv akcióban 🙂

Imádjuk ezt a könyvet! Annyi szó és hozzá sok-sok dal és játékötlet! 🙂

A Nagy Angol Szótanuló Kihívás segítségével minden témához olyan dalokat tanultunk Ádámmal, melyet a hétköznapok során, a könyv nélkül is tud kérni, ha csak meglát hozzá egy képet! Ezeket játszás közben is kéri!” Petri Barbi

Kati kislánya, Boglárka is gyakran lapozgatja a hangoskönyvet 🙂

„A szótanuló kihívás, amit most fejeztünk be, nagy sikernek bizonyult nálunk: a látszólagos kezdeti passzivitás után most nagyon látványos a fejlődés, ami azt bizonyítja számomra, hogy itt bizony a kitartás (és rendszeresség) a kulcs!

Ezért mindenkinek azt kívánom, hogy tartson ki a lelkesedése mindaddig, amíg az angol kommunikáció olyan szokássá nem válik, amit már ha akarnátok sem tudnátok levetkőzni. ?

Szerintem ezek mellett a szuper mesék mellett ez nem is lesz olyan nehéz. ? ” Ági

Krisztina fiai, Misu és Zéti a hangoskönyvvel

„A fiúk és a hangoskönyv! Nagyon érdekes volt számomra, amikor a kisebbik először kezdett el játszani a könyvvel. Zétit természetesen nem a body-s kártya érdekelte, hanem a járműves. Kiválasztotta a helicopter ábrát. Néhányszor megnyomta, majd tökéletesen ismételte a gépi hang után. Nem akartam elhinni. Misu már sokkal „nagyfiúsabban” fogott hozzá. Ügyesen ismételte a szavakat, de néhány perc után belőle is előtört a felfedező!” Kriszti

Vera kislánya, Sára és a hangoskönyv

Réka kisfia, Kevin gyakorol 🙂

Imádtuk ezt a kihívást, a kisfiam állandóan nyomkodni akarta a hangoskönyvet.

Én nyugodt voltam, hogy a pontos kiejtés szerint tanul, és annyi de annyi dalt és játékot szerettünk meg közben, amennyit nem is reméltem!

Azóta Rhyme Time fanok vagyunk! 🙂

Ha nem tudsz angolul, akkor is jó, de ha igen, akkor is! Szívből ajánlom!” Erika

Dóri kisfia, Marcell ismerkedik a hangoskönyvvel

A Listen&Learn hangoskönyvet utánozva a gyerekek biztosan jól ejtik ki a szavakat, ezért nem probéma, ha nem tökéletes a  kiejtésed.

A hangoskönyv helyetted beszél és akkor is szórakoztatja gyermeked, ha épp más dolgod van.

„Kislányom most 2 éves és 3 hónapos. A hagyományos könyvek nem kötik le hosszabb ideig. 4-5 perc, és már megy is tovább mással játszani. Megvettem neki a Listen and Learn First English Words című könyvet, és be is jött, amire számítottam. Mivel ez a könyv interaktív, sokkal tovább leköti őt, és ráadásul eredeti angol kiejtést hall, nem az én akcentusomat.
Egy-egy szónál megállunk, amikor eszünkbe jut róla egy dal vagy mondóka. Pl. monkey – Five little monkeys jumping on a bed, ears – Head, shoulders, knees and toes, frog – Five little speckled frogs, stb. Ilyenkor összeköti magában, hogy milyen szó is szerepel a már ismert dalban. A 4 éves unokatestvérének is elnyerte a könyv a tetszését.
A könyv nagyon szépen illusztrált és könnyen használható. Örülök, hogy megvettem a lányomnak.” Virág

Eközben Ádám kitartóan gyakorol 🙂