0. szint – A teljesen passzív szint

A 0. szint, a teljesen passzív szint, amikor nem angolozol egyáltalán a gyermekeddel és nem is mutatsz neki semmilyen angol nyelvű mesét vagy dalt, mert a „tanuljon meg először magyarul”, meg „ráér azzal még az iskolában szenvedni, ne terheljük azt a gyereket” mondatokat skandáló rokonság elnyomja Benned az ösztönös „hajlamot” erre az eretnek játékos angolozásra.

Azért merem ezt így leírni, mert egyrészt jól ismerem ezeket a mondatokat, másrészt tudom, hogy Te már rég nem ezen a szinten vagy, hiszen olvasod a Rhyme Time hírleveleit, nézed a LIVE adásaimat a Facebookon, követsz a YouTube-on azért, hogy babádnak minél jobban menjen a baba angol.

1. szint – A közepesen passzív szint

Az első szint a közepesen passzív szint, amikor babád nem tőled hallja az angol nyelvet, hanem videókból, hanganyagokból, esetleg más angolul beszélő emberektől sajátítja el amit tud. Mivel a gyerekek agya szivacsból van, különösen 7 éves koruk előtt, van esélyed arra, hogy a kicsidre így is ráragad valamennyi angol.

Ha a legkedveltebb angol gyerekdalokra és mondókákra vagy kíváncsi, iratkozz fel YouTube csatornámra, a Rhyme Time with Barbi-ra, vagy gyere el a Hozzád legközelebbi Rhyme Time órára. Ha te egyetlen hangot sem ejtesz ki a szádon, a babád akkor is el fogja sajátítani az angolt és mindketten nagyon jól fogjátok magatokat érezni.

2. szint – A passzív szint

A második szintre úgy juthatsz el – és itt van az egyik legegyszerűbb módszer -, hogy mondókázni, énekelni kezdesz babádhoz/babáddal. Ez a Rhyme Time módszer alapja is!

A dallamon, a szövegen, valamint a mozgáson és az érintésen(!) keresztül jelentősen több szó és kifejezés ragad a picidre, mint az első szinten, ahol teljesen passzív voltál. Ez azért van így, mert egyrészt a Te hangodra figyel a legszívesebben, másrészt az érintésed boldoggá teszi őt.

Így az angolt a világon a legjobb élménnyel köti össze tudat alatt: a Veled töltött idővel.

Ha a legkedveltebb angol gyerekdalokon és mondókákon túl az is érdekel, hogyan hozz ki többet otthon néhány egyszerű dallamból, LIVE adásaimon kívül szívből ajánlom a Nagy Szótanuló Kihívást, aminek a végére több, mint 25 dalt és több, mint 240 szót sajátíthattok el babáddal az egyedi Rhyme Time módszer és a zseniális Usborne könyvek segítségével.

3. szint – Az enyhén passzív szint

A harmadik szintre, az enyhén passzív szintre ezután léphetsz, méghozzá akkor, ha bevezetitek a rendszeres angol időbe az olvasást. Ez a módszer az egyik kedvencem!

Autentikus angol mesekönyvek olvasásával, közös feldolgozásával, amelyben szintén rengeteget segít a Nagy Mesemondó Kihívásunk, gyermeked kezdeményezi az angol nyelvű kommunikációt, akármilyen pici.

Ha megtapasztaltad már ezt a szintet, akkor érted, miért írom ezt: eufória. Ezt az élményt szerintem biztos nem cserélnéd el egy 10. játék autóra, egy márkás kabátra, vagy egy 35. cuki plüssre. Igazából, nem cserélnéd el semmire…

4. szint – Az aktív szint

Az ideális, aktív szinten Te is beszélni kezdesz a kicsihez angolul, egyre többet és egyre folyékonyabban. Az a gyermek, akinek a családja erre képes, mérföldekkel gyorsabban és magabiztosabban fejlődik – és nem csak az angolban -, mint az, akivel nem kommunikálnak egy második nyelven a mindennapi helyzetekben.

Elképesztően sokszínű, nagyon jól kidolgozott és folyamatosan monitorált, interaktív kihívással segítjük, hogy zökkenőmentes legyen otthon a játékos angolozás és a kétnyelvű nevelés. Ehhez nagy szerettel ajánljuk neked a 16 hetes  DUMAngol Anyatanító Képzést , amelynek feltétele, hogy részt vegyél vagy a Nagy Szótanuló Kihíváson, vagy a Nagy Mesemondó Kihíváson, hiszen ezeknek módszertana egymásra épülnek.