Talán már megszoktátok, hogy a Rhyme Time órákon gyakran találkozhattok Usborne angol gyerekkönyvekkel. Most azonban Rátok, Anyukákra is gondolva, szeretném bemutatni egy csodás anyuka, Hasznos Andrea művét, akinek a könyve mostantól a Rhyme Time órákon is beszerezhető!

Annak idején én is sokat lapozgattam ezt a kiadványt, és a mai napig emlékszem azokra a gondolatébresztő sorokra, amikkel már az első néhány lapon találkoztam! Andrea kutatói munkája és egyben gyakorló édesanyaként a kézzel fogható tapasztalata és iránymutatása sokat segített nekem abban, hogy mind magam felé, mind más érdeklődők (vagy épp „furcsán nézők” felé) megválaszoljam, hogy mit is csinálunk, miért, és hogyan!

[pe2-image src=”https://lh5.ggpht.com/-wQUXFz9z0X4/VOwpr7ilxgI/AAAAAAAAAdo/H-Niod09kJg/s144-c-o/P2241384.JPG” href=”https://picasaweb.google.com/106919368294824204154/20150223#6119311828383548930″ caption=”” type=”image” alt=”P2241384.JPG” ]

A könyvről röviden:

1. egy praktikus  gyakorlati útmutató,

2. módszertani és nyelvtanári ismeretek nélkül is követhető,

3. leírja a tanítás menetét 22 pontban, magyarázatokkal,

4. tanítási segédleteket tartalmaz,

5. gyerekeket tanító nyelvtanároknak is praktikus kézikönyv.

6. A játékleírások ötletadónak is tekinthetők, amelyektől eltérhetünk, saját gyermekeinkre igazíthatjuk őket. Így a szülői kreativitást is tréningben tarthatjuk!

7. Az elérhető eredmények a Baba angol naplóban olvashatók.

A könyvről mondták:

„Nagyon tetszik! Hiánypótló, olvasmányos, a kétkedőknek megfelelő válasz. Feltétlenül használni fogom. Nekem már a karácsonyi ajándékozásban is adott jó ötletet a könyvajánló.” (Alpár Marica, nagymama és gyógypedagógus)

Ha Te is vágysz egy rövid, gyakorlati útmutatóra, melybe belelapozhatsz az otthoni angolozás kapcsán, akkor ez a könyv érdekelni fog! Rendeld meg az info@rhymetime.hu címen, és írd meg, hogy mely időpontban és helyszínen szeretnéd átvenni!

Szeretnél pár tippet kapni, melyekből könnyen meríthetsz napról-napra ötletet az otthoni angolozáshoz? Akkor amit keresel, az a Baby English TTT Mind Map! A Baby English-t ugye nem kell magyaráznom. A Mind Map egy közismert és nagyon egyszerűen átlátható és használható tanulási segédlet, mely a felsorolásos listával ellentétben egy rápillantásra is átfogó képet ad a lehetőségekről. De mi is lehet az a TTT?Ez pedig a Top Ten Topics rövidítése lett! Ezt a könnyen átlátható ábrát, melyen 10 téma közül választhatsz, elhelyezheted a gyerekszoba falán, vagy akár a hűtőre tapaszthatod egy mágnessel, így igazán könnyű lesz játékot választanod aznapra! Minden témához néhány játékötlet, 1-2 kapcsolódó mondóka és egy kedves ábra tartozik, így akár a kicsivel együtt is választhattok!

Hova küldhetem?