Nálatok van kifejezetten angol időtöltésre szánt helyszín vagy időpont otthon? Azt mondják, érdemes kipécézni magunknak valami ilyet, ami számunkra is jó emlékeztetőül szolgál!

Nálunk a pancsizás gyakran válik angol időtöltéssé! Élvezik a fiúk az angol mondókákat, szeretnek a vízben is angolozni kicsit! Általában ezeket a dalokat használom:

Five little ducks,
Went swimming one day,
Over the hills and far away.
Mother duck said,
„Quack, quack, quack, quack.”
Four little ducks came swimming back.
(continue with four, three, two and one)

I see bubbles everywhere, everywhere!
I see bubbles everywhere, everywhere!
I see bubbles in the air, I see bubbles in my hair
I see bubbles everywhere, everywhere!

This is the way we wash our hands,
Wash our hands, wash our hands.
This is the way we wash our hands,
On a cold and frosty evening.

This is the way we wash our face/feet, brush our teeth, wipe our hands/face/feet, etc.

Ezt az utolsó dalt szinte bármihez elővehetjük, megzenésítve a soron következő eseményt: pancsi után törülközünk, utána „this is the way we put on our pj”, aztán fogmosás, és lefekvéskor pedig „this is the way we say Good night!”.

Napi 10-20 perc, és az új dalok/szavak esetén pedig ajánlatos 24 órán belül ismételni! Ha ma este kezditek, akkor holnap reggel fogmosáskor újra vegyétek elő ezeket a dalokat, vagy bármikor, amikor a fürdőszobába tévedtek! Az otthoni gyakorláson túl a közösségi órák továbbra is sok ötletet adnak, gyertek el az alábbi ingyenes bemutató órák valamelyikére!

Szeretnél pár tippet kapni, melyekből könnyen meríthetsz napról-napra ötletet az otthoni angolozáshoz? Akkor amit keresel, az a Baby English TTT Mind Map! A Baby English-t ugye nem kell magyaráznom. A Mind Map egy közismert és nagyon egyszerűen átlátható és használható tanulási segédlet, mely a felsorolásos listával ellentétben egy rápillantásra is átfogó képet ad a lehetőségekről. De mi is lehet az a TTT?Ez pedig a Top Ten Topics rövidítése lett! Ezt a könnyen átlátható ábrát, melyen 10 téma közül választhatsz, elhelyezheted a gyerekszoba falán, vagy akár a hűtőre tapaszthatod egy mágnessel, így igazán könnyű lesz játékot választanod aznapra! Minden témához néhány játékötlet, 1-2 kapcsolódó mondóka és egy kedves ábra tartozik, így akár a kicsivel együtt is választhattok!

Hova küldhetem?