Ebben a hónapban sokat fogunk labdázni! Mivel a kicsik imádják ezt a játékot, ezért azt tervezem, hogy új dalokat fogunk tanulni, és labdák segítségével tanulunk majd színekről,méretekről, és a különböző tapintású felületekről.

[pe2-image src=”https://lh4.ggpht.com/-26YJHOft-4A/VClIekHQZBI/AAAAAAAAAQ4/oBapPqQPJyc/s144-c-o/kacifant2.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/106919368294824204154/20140929#6064458063158469650″ caption=”” type=”image” alt=”kacifant2.jpg” ]

Labdát lehet dobni, rúgni, körbe adni, pattogtatni, eldugni, megkeresni. Annyi játéklehetőséget rejt ez az egyszerű eszköz! Lehet labdázni egyedül, kettesben vagy egy egész csapattal. Létezik kicsi és nagy, sima és rücskös, világítós és csilingelő, sőt vannak olyan nagyobb méretűek is, amelyekre rá lehet ülni vagy akár feküdni. A labda a legegyszerűbb és talán a legnagyszerűbb játék, amellyel nagyon sokféle képesség fejleszthető a gyermekeknél.

[pe2-image src=”https://lh3.ggpht.com/-qCwFK97M65Q/VClI73O6T1I/AAAAAAAAAR0/opZBL0NAu5Y/s144-c-o/balls3.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/106919368294824204154/20140929#6064458566507056978″ caption=”” type=”image” alt=”balls3.jpg” ]

Erősíti és fejleszti a testi és idegrendszeri funkciókat, a fizikai erőnlétet és a pszichikai működéseket is. Hatással van a szem-kéz és szem-láb koordinációra, a gömbérzékelésre, a téri tájékozódás fejlődésére.

Fejlődik a nagymozgások összerendezettsége; a mozgások téri és időbeli érzékelése és pontosítása; a feladathelyzetekhez való viszonyulás és az ehhez való alkalmazkodás; a ritmusérzék; az egyensúly; a testséma kialakítása; a finom-mozgások kivitelezése.

A labdajátékok által fejleszthető még a vizuális érzékelés, az irányított figyelem és a szabályok elfogadásának képessége. Hozzátok hát magatokkal Ti is kedvenc labdátokat az októberi órákra! Mikor-hol?

Gyakoroljátok otthon is a következő kis mondókákat, dalokat!

1. Roll, roll, roll the ball (a Row-row-row your boat kezdetű dal dallamára)

Roll, roll, roll the ball, gently across the floor,

Rolly, rolly, rolly, rolly, let’s roll the ball some more!

2. I see colours everywhere

I see colours everywhere, I see colours everywhere,

I see colours everywhere, what colour do you see?

Green, green, hello green, Green, green, hello green

Green, green, good bye green, see you later green!

3. Round round ball in my hand

Round round ball, in my hand,

Sometimes small, sometimes big.

Round round ball, in my hand,

Let’s throw in the air, let’s bounce in the land.

Round round ball, in my hand,.

Let’s throw in the air, let’s bounce in the land.

Round round ball, in my hand.

Szeretnél pár tippet kapni, melyekből könnyen meríthetsz napról-napra ötletet az otthoni angolozáshoz? Akkor amit keresel, az a Baby English TTT Mind Map! A Baby English-t ugye nem kell magyaráznom. A Mind Map egy közismert és nagyon egyszerűen átlátható és használható tanulási segédlet, mely a felsorolásos listával ellentétben egy rápillantásra is átfogó képet ad a lehetőségekről. De mi is lehet az a TTT?Ez pedig a Top Ten Topics rövidítése lett! Ezt a könnyen átlátható ábrát, melyen 10 téma közül választhatsz, elhelyezheted a gyerekszoba falán, vagy akár a hűtőre tapaszthatod egy mágnessel, így igazán könnyű lesz játékot választanod aznapra! Minden témához néhány játékötlet, 1-2 kapcsolódó mondóka és egy kedves ábra tartozik, így akár a kicsivel együtt is választhattok!