Miért ne?! Hiszen, már több tucat kutatási eredmény szól a korai idegen nyelvi foglalkozások mellett, de nem ezekkel az eredményekkel szeretnélek elsősorban meggyőzni. Az otthoni és kiscsoportos angolozás sok szempontból előnyös.

[pe2-image src=”https://lh5.ggpht.com/-xMa1xNQ0Wk0/U-InQJ4uDdI/AAAAAAAAAGI/bqnDEg9uNf8/s144-c-o/hen.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/106919368294824204154/2014080604#6044436808369835474″ caption=”” type=”image” alt=”hen.jpg” ]

 

Mivel a legtöbb magyar anyuka gyerekkorának nem volt része az angolszász mondókakör vagy az angol ölben ülős játékok, ezért most együtt fedezhettek fel egy új világot! A gyerekeket nem zavarja össze, ha egy szülőtől vagy gondozótól több nyelvet is hallanak, amíg nem mondatonként váltogatsz a kettő között. Érdemes otthon egy napszakot vagy idősávot kijelölni az angolozásra, amikor ugyanúgy csináltok tovább mindent a megszokott napirend szerint, csak épp Te angolul kommentálod az eseményeket. A zenei nevelés pedig még több színt és örömöt visz a mindennapokba, amit a különböző mozgásos játékokkal összekötve a kicsik hamar megjegyeznek.

Kedvenc mondókás könyveink

A Rhyme Time órákon együtt gyakorolhatjátok az énekeket és mondókákat sok hasonló gondolkodású anyukával, akik már az első években bölcsen megalapozzák gyermekük nyitottságát a világ felé, ahol lássuk be, mindenki különböző és többen beszélünk különböző nyelven, mint ugyanazon!

Otthon is szeretnél rendszeresen angolul játszani gyermekeddel, de nem tudod hogyan kezd neki? Segít az Usborne! Tovább!

Szeretnél pár tippet kapni, melyekből könnyen meríthetsz napról-napra ötletet az otthoni angolozáshoz? Akkor amit keresel, az a Baby English TTT Mind Map! A Baby English-t ugye nem kell magyaráznom. A Mind Map egy közismert és nagyon egyszerűen átlátható és használható tanulási segédlet, mely a felsorolásos listával ellentétben egy rápillantásra is átfogó képet ad a lehetőségekről. De mi is lehet az a TTT?Ez pedig a Top Ten Topics rövidítése lett! Ezt a könnyen átlátható ábrát, melyen 10 téma közül választhatsz, elhelyezheted a gyerekszoba falán, vagy akár a hűtőre tapaszthatod egy mágnessel, így igazán könnyű lesz játékot választanod aznapra! Minden témához néhány játékötlet, 1-2 kapcsolódó mondóka és egy kedves ábra tartozik, így akár a kicsivel együtt is választhattok!

Hova küldhetem?