Újfajta programra, új helyszínen csatlakozni néha nehéz lehet, az ember nem tudja magát rávenni olyan könnyen, hogy elinduljon. Jobb érzés, ha az ember már tudja, nagyjából mire számítson a helyszín, és a program tekintetében. Itt egy rövid bemutató, hogy már ismerősként érkezhessetek hozzánk! Tekints be most óbudai csoportunk életébe az Esernyős Infóponton, ahol minden csütörtökön 10:00-10:30 között találkozunk!

A csoport 2015 márciusában indult, Barbival és Ákossal. Az órákra 6-8 hónapos kortól érkeznek babák, akikkel már remekül tudjuk gyakorolni az ölbéli mondókákat és csikizőket. Kedvenc dalaink közt szerepel az Old McDonald, Baa-baa black sheep és a Five little ducks!

A tágas, napsütéses teremben lehetőségünk van labdás játékokat is játszani, melyek során a különböző mozgásformákat tanuljuk, úgy mint roll, tap, bounce. A színkavalkádban azonban nem maradhatnak el az alapszínekről szóló dalok sem, egyesével említünk minden színt sorjában.

Csörgők, állatos kártyák és ejtőernyő segítik a kicsiket a játékban, figyelmük folyamatosan új dolgokra irányulhat, így az óra gördülékenységéből, folytonosságából adódóan  újabb és újabb ingerek érik őket.

Mivel a dalok hétről-hétre újból felcsendülnek az órán, így az Anyukák is hamar megtanulják a szöveget és a dallamot is! A mondókák és énekek szövege egy előre összeállított pdf-ben minden résztvevő számára elérhető, ezzel segítve az otthoni gyakorlást.

A gyerekek egyik kedvence télen-nyáron a buborékfújó! Az ehhez kapcsolódó dallal az esti fürdetéskor is találkozhat a gyerek, hisz akár fújó nélkül is lehet habról és buborékokról énekelni!

Az órát leginkább a spontaneitás jellemzi, hiszen nincs előre megírt tananyag vagy menetrend, amivel “haladni kell”. A szülők kérhetik gyermekük kedvenc dalát, egy-egy játékot akár hosszabb ideig is játszhatunk, ugyanakkor semmi sincs ráerőltetve a kicsikre.

Óra után kötetlen játék és beszélgetés következik, melyet a kávézóban is folytathatunk egy süti mellett. Ráadásul nagyon finom napi menü is van az Esernyősben, így akár ott is ebédelhetünk!

Kedvet kaptál? Csatlakozz hozzánk minden csütörtökön 10 és 10:30 óra között az Esernyős Infóponton, ahol Te is és gyermeked is új barátokra leltek!

Túl messze van nektek a 3. kerület? Válasszatok másik helyszínt és jelentkezzetek be az órára itt!>>> 

Szeretnél tippeket a játékos otthoni angolozáshoz?

Baby Engligh Mind Map minta kép

Akkor amit keresel, az a Baby English TTT Mind Map! A Mind Map egy közismert és nagyon egyszerűen átlátható és használható tanulási segédlet, mely a felsorolásos listával ellentétben egy rápillantásra is átfogó képet ad a lehetőségekről. A TTT pedig a Top Ten Topics rövidítése.

Ezt a könnyen átlátható ábrát, melyen 10 téma közül választhatsz, elhelyezheted a gyerekszoba falán, vagy akár a hűtőre tapaszthatod egy mágnessel, így igazán könnyű lesz játékot választanod aznapra! Minden témához néhány játékötlet, 1-2 kapcsolódó mondóka és egy kedves ábra tartozik, így akár a kicsivel együtt is választhattok!

Hova küldhetem?

Otthoni angolozáshoz nézd meg, melyek a Rhyme Time-ra járó anyukák kedvenc mondókás könyvei!