Szeretném valamennyi csoportunkat “testközelből” megmutatni mindazoknak, akik még nem jártak Rhyme Time-on. Korábban már olvashattatok az óbudai és a pestújhelyi csoportunkról, melyek szerda illetve csütörtök délelőtt nyújtanak lehetőséget a közös angolozáshoz.

Most a hétfő délelőtti csoportunkba hívlak Benneteket, tekintsetek be a Tücsöktanyára! A hely hivatalos neve Angyalföldi Gyermek és Ifjúsági Ház, melyen belül működik a Tücsöktanya Játszóház. A hely saját kerttel is rendelkezik, a földszinten ingyenes ruhatár és babakocsi parkoló fogadja az érkezőt, az emeleten pedig mosdó, pelenkázó és a klub szoba, ahol az órákat tartjuk.

2014 szeptemberében indította Barbi és Ákos ezt a csoportot, melyre egyből nagyon nagy volt az érdeklődés, hiszen hiánypótló programlehetőség ez a kerületben!

Az órára érkező szülők, nagyszülők és gyerekek a napsütéses terembe érkezve várják izgatottan, hogy elhangozzon kedvenc mondókájuk! Hétről-hétre mosolyt csalnak az arcokra a simogatós-állatos kártyák, a fekete bárány báb és az ejtőernyő. A tágas terem lehetővé teszi a mozgásos dalok gyakorlását is, így labdázás és körjátékok is várják az ide érkezőket.

A hely különlegessége, hogy az emeleten egy szuper játszóház is működik, ahova óra után a többség “átvonul”, így ott folytathatjuk a játékot, beszélgetést! Ez a játszóház kerületi lakosoknak ingyenes, de a messzebbről érkezőknek is csak 1000.- Ft /óra a belépő, ami szerintem nagyon jó ár!

Kedvet kaptál? Látogass el hozzánk hétfőn a Tücsöktanyára!

Szeretnél tippeket a játékos otthoni angolozáshoz?

Baby Engligh Mind Map minta kép

Akkor amit keresel, az a Baby English TTT Mind Map! A Mind Map egy közismert és nagyon egyszerűen átlátható és használható tanulási segédlet, mely a felsorolásos listával ellentétben egy rápillantásra is átfogó képet ad a lehetőségekről. A TTT pedig a Top Ten Topics rövidítése.

Ezt a könnyen átlátható ábrát, melyen 10 téma közül választhatsz, elhelyezheted a gyerekszoba falán, vagy akár a hűtőre tapaszthatod egy mágnessel, így igazán könnyű lesz játékot választanod aznapra! Minden témához néhány játékötlet, 1-2 kapcsolódó mondóka és egy kedves ábra tartozik, így akár a kicsivel együtt is választhattok!

Hova küldhetem?

Otthoni angolozáshoz nézd meg, melyek a Rhyme Time-ra járó anyukák kedvenc mondókás könyvei!