Megnyitottad már a 60 tipikus baba angol mondatot tartalmazó pdf fájlt?

Mit szóltál a 60 mondathoz, amit letöltöttél? Hasznát tudtad venni az otthoni játékos angolozásban? Megtaláltad az „Engedd el!”, a „Kapaszkodj!” vagy épp a „Te vagy a fogó!” kifejezéseket?

Ha használod ezeket a mondatokat (nem kell mindet egyszerre és egyből), egy olyan természetes közeget teremtesz meg angolul, amelyben még sikeresebbé válhat az otthoni játékos nyelvelsajátítás. 

Hiszen egy-egy helyzethez pontosan illő, spontán mondatokkal reagálhatsz most már angolul is! Szeretnél még többet profitálni ezekből a mondatokból babáddal együtt?

[ujicountdown id=”my reading library karácsony” expire=”2017/02/15 23:59″ hide=”false” url=”” subscr=”baba angol” recurring=”” rectype=”second” repeats=””]

Mit tegyél, hogy ez a 60 mondat beépüljön gyermekeddel közös angolozós időtökbe?

Egyáltalán, mi az, hogy „angolozós idő”?

Ezt és sok egyebet megtanulhatsz Dr. Hasznos Andrea PhD Baba angol című játékos angol módszertani könyvéből. Erre épül egyébként az a nagyon szuper Baba-mama szótár, amelynek három oldalát küldtem el neked a napokban a top 60 mondattal. Melegen ajánlom Hasznos Andi játékos angol módszertani könyvét.

Ahhoz, hogy a különböző játékszituációkhoz és a mindennapi rutintevékenységekhez is meglegyen az alap baba-mama angol szókincsed, érdemes egy hasznos Hasznos kiadvánnyal elmélyítened tudásod.

Könnyed stílus, egyértelmű fogalmazás

Kacifántos fogalmazás helyett egyszerű magyarázatok.>>

A leghatékonyabb, legolcsóbb, legbarátságosabb

és legbensőségesebb módja a második nyelv tanulásának, ha az édesanya adja át a babának, az anyanyelvvel egyidőben.

Egyszerű de nagyszerű játékötletek

Játszva gyakorolhatjátok az angolt gyermekeddel. Angol=örömforrás. >>

Mi az otthoni nyelvelsajátítás sikerének titka?

Dr. Hasznos Andrea PhD játéktippjei és módszertani tanácsai segítenek Nektek a rendszeres és önfeledt angol mókázásban. Itt az ideje komolyan venni a játékot!

Sajátítsd el a legfontosabb baba angol szókincset!

Használd Andrea 15 oldalas szószedetét útmutatóul. >>

Összegyűjtöttük a leghasznosabb baba angol szavakat.

Jól jön némi gyakorlati útmutató is, amelyet Andrea a kisfiával történő angolozás során fejlesztett ki.

Félsz, hogy rosszul csinálod?

A rosszul csinálásnál csak egy rosszabb van, ha nem csinálod. >>

A Baba angol könyv részletesen leírja, mikor, mit, hogyan tegyél,

hogy minél természetesebbé váljon az otthoni angolozás. Minden kezdet nehéz. Aztán ha visszanézel, azt mondod: Ettől féltem ennyire?!

Miért és hogyan is váljon mindennapossá az angolozás?

Rhyme Time Barbi & Akos
 • Mik a hozzávalók?

 • Mik a reális célok?

 • Miért is előnyös, és miért pont otthon csináljuk?

 • Hogy működik a babaagy és miért is oly alkalmas a nyelvelsajátításra 0-3 éves kor között, vagy akár 7 éves korig?

Ezekre a kérdések szedte össze Dr. Hasznos Andrea PhD azokat a válaszokat, melyek birtokában a magyar anyukák végre kétségek nélkül vágatnak bele az angol nyelv közös felfedezésébe gyermekükkel!

Nem vagy benne biztos, hogy jól csinálod?

Végre e-book formájában is elérhető az a remek módszertani könyv, amelyre nyugodtan ráépítheted a teljes otthoni játékos angolozást. Ne aggódj, nem tart túl sokáig elolvasni! Egy délutáni kávé mellett is meggyőz majd arról, hogy csakis TE lehetsz a legjobb forrás gyermeked számára az angollal való ismerkedés során.

Én akárhányszor végigolvastam Dr. Hasznos Andrea PhD Baba angol című könyvét, mindig élveztem, ahogy a szerző pontról-pontra végigmegy azokon a felmerülő kérdéseken, buktatókon, melyek minden magyar édesanya fejében felmerülnek!

Az utolsó betűje után mindig úgy csukom be ezt a könyvet, hogy szilárd meggyőződésem, jól döntöttem, amikor a korai otthoni játékos idegennyelv elsajátítás mellett elköteleztem magam!

Melyik részből tanultam a legtöbbet?

Ugye, tudod, hogy a listák összeszedetté tesznek? Szerencsére Dr. Hasznos Andrea PhD is tudja ezt, ezért ebben a könyvben egy 22 pontból álló listát helyezett el. Nagyon örültem, amikor erre a listára találtam, mert nagyon sokszor a segítségemre volt, amikor azon tűnődtem, „ma mit is csinálhatnánk angolul?”.

Miről is szól ez a lista? Olyan „tuti-biztos” játéktippeket ad, melyek közül BIZTOS, hogy találsz olyat, mely a gyermekednek is tetszeni fog és Te is élvezed! Nem kell ám hatalmas előkészületeket igénylő monumentális játékdélutánokra gondolni!

Az élet legegyszerűbb és (pont emiatt) a gyermekek számára sokszor a legélvezetesebb rutin tevékenységei között fedezhetitek fel az angol nyelvet végre EGYÜTT!

Lépj tovább a mondókák és angol gyerekdalok szintjéről, amik eddig az angolozós időtök javarészét adták! Kösd össze a dalokat 3-4 odavágó angol mondattal, és  használd ezeket a mindennapi kifejezéseket, hogy még könnyebben sajátítsa el babád az angol nyelvet!

Szerencsére a könyv már e-book formájában is megrendelhető. 2015-ben ugyanis az a megtiszteltetés ért, hogy Andrea rám bízta könyvének gondviselését, és az elektronikus változatot is a rendelkezésemre bocsátotta. Így most megoszthatom Veled is ennek a remekműnek a teljes tartalmát!

 • Szeretnéd jobban megérteni, hogy miért teszed a lehető legjobbat gyermekeddel akkor, amikor már kicsi baba korától fogva angolra „tanítod” otthon?

 • Szeretnéd meglátni a baba angolt körüllengő mítoszok, legendák, és tájékozatlan megjegyzések mögött rejtőző valóságot?

 • Ha még Te magad is kételyekkel küzdesz, hogy tényleg van-e a baba angolnak értelme, mindenképp ajánlom ezt a könyvet.

 • De főleg akkor ajánlom, ha érzed azt, hogy itt az ideje komolyabban venni az otthoni játékos angolozást.

 • egyszerű magyarázatok a magyar anyukáknak a baba angolról 70 oldalon keresztül,
 • jól érthető, könnyen követhető, lelkesítő pdf fájl,
 • 12 oldal baba-mama szószedet, több mint 500 hasznos baba-mama angol mondattal.